Analiza tehnike u tenisu: sustavni pregled literature od 2008. do 2011. godine - Škrinjarić, Ana (Sveučilište u Zagrebu. Kineziološki fakultet., 2016)
Cilj ovog diplomskog rada je sagledati širu sliku razvoja tehnike u tenisu kroz vrijeme. Kako se mijenjao sam način proučavanja i istraživanja tehnike u tenisu i koliko su istraživanja pridonijela samom razvoju tehnike tenisa kao sporta. Strategija odabira radova koji će se obrađivati u ovom sustavnom pregledu literature bila je prethodno zadana s obzirom na sami naslov diplomskog rada. Radovi obuhvaćaju razdoblje od 2008. do 2011. godine i u obzir se uzimaju samo objavljeni znanstveni radovi, točnije njih šesnaest koji odgovaraju zadanom selekcijskom kriteriju. Ovim sustavnim pregledom omogućuje se uvid u razvoj tehnike kroz godine te se dobivaju rezultati što se kroz godine najviše mijenjalo vezano uz tehniku teniske igre. The goal of this thesis is to show the bigger picture of development of techniques in tennis over a specific time period. How did a way of studying and research techniques in tennis change over that time and how research has contributed to the development of tennis techniques. This systematic review gives us an insight into the development of techniques over the years and also it shows us what changed in the tennis technique during that period. Thesis covers only scientific papers published from 2008. until 2011. In total sixteen scientific papers matched the required selection criteria.