Uloga sadržaja generiranog od korisnika u promociji turističke destinacije - Miljević, Aleksandra (Sveučilište u Rijeci. Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu., 2016)
U diplomskom radu s naslovom “Uloga sadržaja generiranog od korisnika u promociji turističke destinacije” istražuju se teorijski i praktični aspekti sadržaja generiranih od korisnika u promociji turističke destinacije. Pri tome se ukazuje na nove trendove u promociji turističkih destinacija. S obzirom na sve veći značaj Interneta kao medija plasmana i promocije turističkog proizvoda, nositelji turističke ponude pridaju sve veću važnost izradi i unaprjeđenju svojih web stranica. U uporabi su sofisticirani sustavi upravljanja sadržajima koje generiraju sami korisnici turističkih usluga. Sadržaji se integriraju iz različitih izvora uz uporabu tehnoloških rješenja koja omogućuju, uz posebne programe praćenje sadržaja web portala. Sadržaji, bilo tekstualni ili multimedijalni, omogućuju vjerodostojni prijenos atmosfere u turističkoj destinaciji. Imajući na umu udaljenost turista od destinacije, putem sadržaja generiranih od korisnika potencijalnom se turistu daje realna slika destinacije. Sadržaji generirani od korisnika dio su trenda turističkog e–marketinga i e–promocije. Cilj diplomskog rada je istražiti značajke sadržaja generiranih od korisnika kao jednog od oblika promocije turističke destinacije i njihovu ulogu u poboljšanju promotivnih aktivnosti destinacije te privlačenje većeg broja turista u destinaciju. Sekundarni podaci temelje se na dostupnoj bibliografskoj građi, upotpunjeni su istraživanjem autorice, uz korištenje studije slučaja i anketnog upitnika o stavovima turista o ulozi sadržaja generiranih od korisnika u promociji turističke destinacije.