Tenkestue - Troøyen, Lillan Hansen (NTNU, 2022)
Ny teknologi og et raskt utviklende samfunn gir oss mulighet til å tenke nytt rundt planleggingen av fremtidens arbeidsplasser. Med de stadig mer fleksible arbeidsformene er vi ikke lenger bundet til én geografisk lokasjon. Denne oppgaven utforsker hvordan vi kan utnytte de endringene som skjer i arbeidskulturen til å utvikle kontorplasser basert på menneskers egne behov. Vi bruker mesteparten av hverdagen vår på arbeidsplassen, og for å kunne fokusere på de oppgavene som skal gjøres trenger vi inspirerende omgivelser. Hvordan kan vi skape rom som skjerper tankene til de som befinner seg der? Mange søker til naturen for å finne ro og redusere stress fra hverdagen. Tenkestuene er en del av et alternativt kontorfellesskap på Hinnøya i Troms og Finnmark. Der kan man leie seg inn for å bo og jobbe en periode, med ro til å tenke og fordype seg i et prosjekt. Oppgaven er en utforskning av framtidens arbeidsplasser gjennom arkitektur i møte med natur.