Exploring the Role of Egg Microbiota in the Initial Colonization of Yolk-Sac Fry of Atlantic Salmon (Salmo salar)

Mikrobiell kolonisering av skinn, tarm og gjeller er kjent for å påvirke fiskens utvikling og helse. Det finnes imidlertid lite forskning som fokuserer på å forstå eggmikrobiotaens bidrag til kolonisering av yngel etter klekking. Tradisjonelt sett har vannet blitt antatt til å være hovedkilden til d...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Pedersen, Thea Sørvik
Other Authors: Bakke, Ingrid
Format: Master Thesis
Language:English
Published: NTNU 2023
Subjects:
Online Access:https://hdl.handle.net/11250/3096520
id ftntnutrondheimi:oai:ntnuopen.ntnu.no:11250/3096520
record_format openpolar
spelling ftntnutrondheimi:oai:ntnuopen.ntnu.no:11250/3096520 2023-11-12T04:14:44+01:00 Exploring the Role of Egg Microbiota in the Initial Colonization of Yolk-Sac Fry of Atlantic Salmon (Salmo salar) Pedersen, Thea Sørvik Bakke, Ingrid 2023 application/pdf https://hdl.handle.net/11250/3096520 eng eng NTNU no.ntnu:inspera:140107245:93079511 https://hdl.handle.net/11250/3096520 Master thesis 2023 ftntnutrondheimi 2023-10-18T22:46:36Z Mikrobiell kolonisering av skinn, tarm og gjeller er kjent for å påvirke fiskens utvikling og helse. Det finnes imidlertid lite forskning som fokuserer på å forstå eggmikrobiotaens bidrag til kolonisering av yngel etter klekking. Tradisjonelt sett har vannet blitt antatt til å være hovedkilden til den første koloniseringen av fisk, spesielt innen akvakultur der eggene desinfiseres før klekking. Imidlertid så har det mulige bidraget fra eggmikrobiotaen på yngel blitt oversett. Målet med denne masteroppgaven var å forstå rollen til eggmikrobiotaen på nylig klekkede plommesekkyngel. Bakteriefrie lakseegg ble kolonisert enten med skinn-mucus fra en eldre laks, vann fra en tank med plommesekkyngel, eller forble bakteriefrie frem til klekking. På klekkedagen ble vannet i flaskene enten byttet ut med vann fra et RAS-anlegg for smoltproduksjon eller startfôring av lakse-yngel. Prøver av vann, egg og plommesekkyngel ble tatt for å undersøke de mikrobielle samfunnene i de ulike gruppene ved hjelp av Illumina-sekvensering av V3-V4-regionen av 16S rDNA-amplikon. Variasjoner i fisken og vannets mikrobiota ble observert mellom behandlingsgruppene, men \textit{Oxalobacteraceae} og \textit{Flavobacteriaceae} familiene ble funnet på tvers av alle behandlinsgruppene. Gruppene eksponert for lakseskinnmucus hadde en høyere forekomst av \textit{Comamonadaceae}, mens \textit{Pseudomonadaceae} var mer vanlig i gruppene eksponert for plommesekkyngelvann og de ubehandlede gruppene. Høy overlevelsesrate indikerte gunstige forhold, men bakteriell kontaminering ble funnet i noen av de bakteriefrie gruppene. Funnene i oppgaven synliggjør en signifikant forskjell mellom mikrobiotaen til plommesekkyngelen som ble eksponert for behandlingene sammenlignet med de uten mikrobiell behandling på egg stadiet. Videre viste plommesekkyngelen som var eksponert for lakseskinnmucus mindre følsomhet overfor mikrobielle behandlinger etter klekking, mens plommesekkyngel som var eksponert for plommesekkyngelvann var betydelig påvirket av mikrobiell ... Master Thesis Atlantic salmon Salmo salar NTNU Open Archive (Norwegian University of Science and Technology) Eggene ENVELOPE(6.361,6.361,62.593,62.593) Finnes ENVELOPE(17.883,17.883,69.483,69.483)
institution Open Polar
collection NTNU Open Archive (Norwegian University of Science and Technology)
op_collection_id ftntnutrondheimi
language English
description Mikrobiell kolonisering av skinn, tarm og gjeller er kjent for å påvirke fiskens utvikling og helse. Det finnes imidlertid lite forskning som fokuserer på å forstå eggmikrobiotaens bidrag til kolonisering av yngel etter klekking. Tradisjonelt sett har vannet blitt antatt til å være hovedkilden til den første koloniseringen av fisk, spesielt innen akvakultur der eggene desinfiseres før klekking. Imidlertid så har det mulige bidraget fra eggmikrobiotaen på yngel blitt oversett. Målet med denne masteroppgaven var å forstå rollen til eggmikrobiotaen på nylig klekkede plommesekkyngel. Bakteriefrie lakseegg ble kolonisert enten med skinn-mucus fra en eldre laks, vann fra en tank med plommesekkyngel, eller forble bakteriefrie frem til klekking. På klekkedagen ble vannet i flaskene enten byttet ut med vann fra et RAS-anlegg for smoltproduksjon eller startfôring av lakse-yngel. Prøver av vann, egg og plommesekkyngel ble tatt for å undersøke de mikrobielle samfunnene i de ulike gruppene ved hjelp av Illumina-sekvensering av V3-V4-regionen av 16S rDNA-amplikon. Variasjoner i fisken og vannets mikrobiota ble observert mellom behandlingsgruppene, men \textit{Oxalobacteraceae} og \textit{Flavobacteriaceae} familiene ble funnet på tvers av alle behandlinsgruppene. Gruppene eksponert for lakseskinnmucus hadde en høyere forekomst av \textit{Comamonadaceae}, mens \textit{Pseudomonadaceae} var mer vanlig i gruppene eksponert for plommesekkyngelvann og de ubehandlede gruppene. Høy overlevelsesrate indikerte gunstige forhold, men bakteriell kontaminering ble funnet i noen av de bakteriefrie gruppene. Funnene i oppgaven synliggjør en signifikant forskjell mellom mikrobiotaen til plommesekkyngelen som ble eksponert for behandlingene sammenlignet med de uten mikrobiell behandling på egg stadiet. Videre viste plommesekkyngelen som var eksponert for lakseskinnmucus mindre følsomhet overfor mikrobielle behandlinger etter klekking, mens plommesekkyngel som var eksponert for plommesekkyngelvann var betydelig påvirket av mikrobiell ...
author2 Bakke, Ingrid
format Master Thesis
author Pedersen, Thea Sørvik
spellingShingle Pedersen, Thea Sørvik
Exploring the Role of Egg Microbiota in the Initial Colonization of Yolk-Sac Fry of Atlantic Salmon (Salmo salar)
author_facet Pedersen, Thea Sørvik
author_sort Pedersen, Thea Sørvik
title Exploring the Role of Egg Microbiota in the Initial Colonization of Yolk-Sac Fry of Atlantic Salmon (Salmo salar)
title_short Exploring the Role of Egg Microbiota in the Initial Colonization of Yolk-Sac Fry of Atlantic Salmon (Salmo salar)
title_full Exploring the Role of Egg Microbiota in the Initial Colonization of Yolk-Sac Fry of Atlantic Salmon (Salmo salar)
title_fullStr Exploring the Role of Egg Microbiota in the Initial Colonization of Yolk-Sac Fry of Atlantic Salmon (Salmo salar)
title_full_unstemmed Exploring the Role of Egg Microbiota in the Initial Colonization of Yolk-Sac Fry of Atlantic Salmon (Salmo salar)
title_sort exploring the role of egg microbiota in the initial colonization of yolk-sac fry of atlantic salmon (salmo salar)
publisher NTNU
publishDate 2023
url https://hdl.handle.net/11250/3096520
long_lat ENVELOPE(6.361,6.361,62.593,62.593)
ENVELOPE(17.883,17.883,69.483,69.483)
geographic Eggene
Finnes
geographic_facet Eggene
Finnes
genre Atlantic salmon
Salmo salar
genre_facet Atlantic salmon
Salmo salar
op_relation no.ntnu:inspera:140107245:93079511
https://hdl.handle.net/11250/3096520
_version_ 1782332306632998912