Sølendet naturreservat og Tågdalen naturreservat - Årsrapport og oversyn over aktiviteten i 2019 - Øien, Dag-Inge (NTNU Vitenskapsmuseet, 2020)
Denne rapporten gir eit oversyn over den faglege aktiviteten i naturreservata Sølendet i Brekken og Tågdalen i Surnadal knytt mot forsking, forvaltning og formidling i 2019, med vekt på langtidsstudiar og overvaking av plantepopulasjonar i faste prøveflater. Utviklinga for populasjonen av svartkurle i og omkring Sølendet blir spesielt omtalt. Det praktiske skjøtselsarbeidet blir oppsummert. Eit oversyn over litteratur om Sølendet ligg som vedlegg til rapporten. Oppdatert litteraturliste samt artslister over karplantar og mosar på Sølendet ligg og ute på NTNU Vitskapsmuseet sine nettsider https://www.ntnu.no/museum/kulturlandskap-midt-norge publishedVersion