1+1=3 - Grande, Julie (NTNU, 2019)
I 2009 samarbeidet Helsport med Baffin Babes, fire damer som gikk over Baffin-halvøya utenfor Canada. For å takle det vanskelige terrenget og den store bagasjemengden fikk damene tilpasset noen pulker til sekkene sine, slik at de kunne ta pulken på ryggen ved nødvendighet. Helsport syntes dette var et veldig interessant konsept og ville gjerne utvikle det videre, men har ikke hatt et klart bilde av akkurat hva dette produktet bør være. Her begynner min oppgave. Målet for oppgaven er å finne et møtepunkt mellom de to konseptene pulk og sekk, og å komme med et konkret produktforslag som representerer dette. Pulk er i utgangspunktet et fantastisk hjelpemiddel som gjør det mulig å dra mer enn sin egen kroppsvekt uten særlig belastning på kroppen. Men så kommer det en bakke, eller et skogholt. Hva gjør man da? Det er på den andre siden få utfordringer når man går med sekk. Den følger kroppen og er sjeldent i veien. Belastningen på kroppen er derimot stor, og begrenser både hvor mye og hvor lenge man kan bære. Den ideelle kombinasjonen av pulk- og sekkefunksjonalitet er derfor å bruke pulkfunksjonaliteten mesteparten av tiden, fordi det er behagelig og sparer mye krefter. Når man kommer til terreng som er utfordrende ved bruk av pulk smetter man den på ryggen, passerer, legger den ned igjen og går videre. For at dette skal fungere i praksis må det være lett å skifte mellom de to funksjonalitetene. Man har størst nytte av et slikt produkt på lange turer med passe stor bagasjemengde. Derfor har jeg siktet produktet inn mot Hytte til hytte-turer. På slike turer går man mange timer hver dag, med en bagasjemengde som er stor nok til at man har behov for avlastning, men liten nok til at man lett kan løfte den opp på ryggen. Resultatet er en pulksekk på 72 liter, med en enkel og holdbar omgjøringsmekanisme som fungerer med votter og uansett vær. Den har en oppdatert estetikk som understreker produktets funksjonelle verdi.