Nasjonal Samling og partiets ordførere i Tromsø 1940 til 1945 - Knudsen, Roy-Arne (NTNU, 2017)
Denne masteroppgaven handler om krigens dager i Tromsø, nærmere bestemt Nasjonal Samling og partiets ordførere. Kommuneforvaltningen i Norge gikk gjennom store endringer som følge av Josef Terbovens tale 25. september 1940. Denne avhandlingen viser hvordan Tromsø kommune ble påvirket i henhold til dette. Inngående analyser angående de sju NS-ordførerne byen hadde i løpet av okkupasjonen er også en sentral del av oppgaven.