Sølendet naturreservat og Tågdalen naturreservat. Årsrapport og oversyn over aktiviteten i 2015 - Øien, Dag Inge (NTNU Vitenskapsmuseet, 2016)
Denne rapporten gir eit oversyn over den faglege aktiviteten i naturreservata Sølendet i Brekken og Tågdalen i Surnadal knytt mot forsking, forvaltning og formidling i 2015, med vekt på langtidsstudiar og overvaking av plantepopulasjonar i faste prøveflater. Det praktiske skjøtselsarbeidet blir oppsummert. Rapporten har 3 vedlegg: Vedlegg A er årsrapport for arbeidet med skjøtselen av leveområda for orkideen svartkurle (Nigritella nigra) sør for Sølendet. Vedlegg B er kopiar av årsrapport for aktiviteten på delar av EØS-prosjektet MIRACLE, der Sølendet og Tågdalen er viktige studieområde. Vedlegg C gir eit oversyn over litteratur om Sølendet. Oppdatert litteraturliste samt artslister over karplantar og mosar på Sølendet ligg og ute på NTNU Vitskapsmuseets sine nettsider http://www.ntnu.no/vitenskapsmuseet/kulturlandskapmidtnorge/.