Frekvensresponsmålinger ved Svartisen Kraftverk - Høigaard, Morten (Institutt for energi- og prosessteknikk, 2010)
Mål Simulere Svartisen Kraftverk i LVTrans og sammenligne med frekvensresponsmålinger. Oppgaven skal bearbeides utifra følgende punkter: 1) Kandidaten skal sette seg in i teorien bak og metoder for frekvens respons målinger 2) Kandidaten skal delta i planlegging og utføring av målinger 3) Analysere data fra målingene 4) Modellere kraftverket i LVTrans 5) Utføre transiente simuleringer 6) Sammenligne resultat fra målinger og simuleringer, og identifisere og begrunne eventuelle avvik