Jurij Kusmenko: Der samische Einfluss auf die skandinavischen Sprachen - Bull, Tove (Bymålslaget, 2013)
I 2008 kom det ut ei omfangsrik bok i serien "Berliner Beiträge zur Skandi-navistik".1 Forfattaren er Jurij Kusmenko, professor emeritus i nordisk2 språkvitskap ved Humboldt-Universität zu Berlin og framleis aktiv forskar m.a. ved Vitskapsakademiet i St. Petersburg. Å hevde at det finst samisk innverknad på skandinavisk språk, vil venteleg provosere tradisjonelle nordistar, så eg hadde rekna med at somme ville kaste seg over tastaturet, anten for å forsvare tidlegare posisjonar eller for å gjere som eg vil gjere her, presentere boka som språkhistorisk banebrytande.