Feltundersøkelser av bly-sink-kobber mineraliseringer i Mjønesskardet, Bodø, Nordland. - Stendal, H.; Nilsson, B.; Grimm, K. (1985)
I metasedimenter like over grunnfjellet i Mjønesskardet er det påvist en rekke stratabundne Pb-Zn-Cu mineraliseringer. Mineraliseringene er i tilknytning til 1-10 m mektig og opptil 1-2 km lange rustsoner. De består av sølvholdig blyglans, sinkblende, kobberkis, magnetkis og svovelkis. De rikeste mineraliseringene opptrer i tilknytning til foldeknær (m-skala). 29081