Mye styr, lite styring? Implementering av FNs bærekraftsmål i samfunns- og arealplanlegging - Reinar, Mathias Brynildsen; Groven, Kyrre; Lundberg, Aase Kristine Aasen (Universitetsforlaget, 2022)
Regjeringen har vedtatt at FNS bærekraftsmål skal legges til grunn for lokal og regional planlegging. Planleggerne får dermed en sentral rolle i å oversette bærekraftsmålene til en lokal kontekst. På bakgrunn av intervjuer med planleggere i Nordland og Vestland, og analyser av statlige implementeringsdokumenter, utforsker artikkelen hvilke styringslogikker som kjennetegner implementeringen av bærekraftsmålene. publishedVersion