Hitra-Snilldal-Surna vindkraft 2. Etterundersøkelser av fugl i 2020, ett år etter at 420kV kraftlinje Snilldal-Surna ble satt i drift - Husby, Magne; Bratset, Jan Ove (Nord universitet, 2021)
Det er utført undersøkelser av forekomst av fem fuglearter i området for 420kV kraftlinje Snilldal-Surna i 2020, et år etter ferdigstillelse. Resultatene er sammenlignet med funn i forundersøkelsene. Dette området utgjør bare ett av flere delområder som undersøkes ulike år, og det vil ikke bli analysert noen effekter av vindkraftutbyggingen før fem år etter at alle date er samlet inn fem år etter at alle anlegg er ferdigstilt.