Formaliserte samarbeidsnettverk rundt barn og unge i sårbare livssituasjoner : praksis og erfaring fra Nordland fylke - Breimo, Janne Paulsen; Sandvin, Johans Tveit; Anvik, Cecilie Høj; Lo, Christian (Nord universitet, 2019)
Bakgrunnen for forskningsprosjektet var et ønske om å finne ut av i hvilken grad og på hvilke måter barnevernet samarbeidet med andre aktører på lokalt nivå, samt hvordan disse formaliserte samarbeidene eventuelt fungerte. Forskningsprosjektet hadde som formål å kartlegge innovative formaliserte samarbeidsformer rundt barn og unge i Nordland fylke, samt å undersøke hva som fungerer og ikke fungerer og hva som eventuelt kan gjøres for å forbedre praksis. Studien har vist at det finnes mye formalisert samarbeid rundt barn og unge i sårbare livssituasjoner, men at nettverkene ofte ikke sees i sammenheng. Aktørene etterlyser en sterkere føring på hvilke samarbeid som skal prioriteres og en mer helhetlig plan omkring hvordan samarbeidet kan styrkes.