Bestandsstatus for brushane (Philomachus pugnax) i Nord-Trøndelag - Østnes, Jan Eivind; Kroglund, Rolf Terje (2014)
I løpet av de siste 30 åra har antallet hekkende brushane Philomachus pugnax gått sterkt tilbake i Fennoskandia og andre deler av Europa. På 1980-tallet var brushane en relativt vanlig hekkefugl i Nord-Trøndelag, men den har nå forsvunnet fra mange av de tidligere kjente spill-/hekkelokalitetene. Formålet med denne undersøkelsen var å kartlegge den nåværende hekkebestand av brushane i Nord-Trøndelag. During the last 30 years , the number of bre eding Ruff Philomachus pugnax has seriously declined in Fennoscandia, as well as other parts of Europe. In the 1980 s Ruff was a rather common breeding bird in the county of No rd -Trøndelag, but has now disappe ared from many of the traditional breeding grounds. The main goal of this study was to estimate the size of the remaining breeding population of Ruff in Nord -Trøndelag. Fylkesmannen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nord-Trøndelag