Rehabilitering, fysisk aktivitet og motivasjon: en retrospektiv studie av et treningsopphold ved Valnesfjord Helsesportsenter i sammenheng med Deci & Ryans teori om motivasjon - Birkenes, Trond (2010)
Lidelser knyttet til inaktivitet har blitt et stort helseproblem, særlig i den industrialiserte delen av verden. Ulike tiltak er satt i gang for å fremme en mer aktiv livsstil. I Nordland fikk en gruppe langtidssykemeldte for en tid tilbake tilbud om et fire uker langt rehabiliteringsopplegg ved VHSS. Oppgaven har til hensikt å se nærmere på et treningsopphold ved VHSS for noen utvalgte personer i forbindelse med motivasjon for fysisk aktivitet og trening.