Hekkebestanden av lappfiskand (Mergellus albellus) i Vikna, Nord-Trøndelag - Østnes, Jan Eivind; Kroglund, Rolf Terje; Østerås, Tom Roger; Myhre, Torstein (2013)
Lappfiskand (Mergellus albellus) har en østlig utbredelse som er sterkt knyttet til det nordlige barskogbeltet. I Norge er den en svært sjelden hekkefugl, og fram til for 10 år siden bare påvist hekkende i Finnmark. Etter 2003 har imidlertid lappfiskand årlig hekket i Vikna i Nord-Trøndelag. Formålet med denne undersøkelsen var å gjennomføre en totalkartlegging av hekkebestanden i Vikna. Fylkesmannen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nord-Trøndelag