Lulesamiske fuglenavn - Husby, Magne; Kintel, Anders (2012)
Denne utredningen gir en oversikt over fuglenavn på lulesamisk for de fleste fuglearter som er observert i nordlige Norden og en god del arter med mer sørlig utbredelse. Kildene til de ulike fuglenavnene er: · Alle publiserte fuglenavn som vi har funnet i litteraturen · Alle navn det har vært mulig å få tak i som er i bruk av deler av den lulesamiske befolkning og som ikke har vært publisert tidligere. · Nye konstruerte navn. · De fleste fuglenavn er kontrollert mot den finske nettsiden: http://www.kirjasto.oulu.fi/saamilottit/ Sametinget