Elgbeiteregistrering i Steinkjer kommune 2010 - Kvam, Tor; Tronstad, Stig (2010)
HINT gjennomførte et forprosjekt i 2006-2008 hvor beiteressurser og bestandsutvikling var et tema (Kvam & Hagen 2008). Forprosjektet pekte ut 3 tema for videre undersøkelser. Et tema var beitesituasjon og vektutvikling hos elg, hvor man ønsket å følge vektutvikling blant ulike kjønns- og aldersgrupper. Det ble pekt på at det var ønskelig å sette dette i samband med beitetilgangen på vinteren. Registrering av beiteskader ble satt i gang våren 2010.