Alders- og reproduksjonsundersøkelse av elg felt i Steinkjer 2007 - Kvam, Tor; Tronstad, Stig; Karlsen, Arve; Okkenhaug, Håvard (2008)
Aldersbestemmelse og reproduksjonsanalyse er foretatt på innsendt materiale av elg Alces alces skutt i Steinkjer kommune i 2007. I alt er 694 elger undersøkt. Alder er bestemt ved hjelp av tannsnitt. Materialet består av kjever av skutte dyr med utfylt kjevelapp og fellingsdata elektronisk. Slaktevekt er oppgitt for alle dyr unntatt ei ku, og en okse mangler alder på grunn av manglende innlevering av kjeven. Reproduksjonsstatus er vurdert for 119 kyr (mot 142 i 2004, 189 i 2005 og 170 i 2006). Tjuesju tilfelle av feilskjæring er registrert, mot 16 i 2006. Kjønnsorgan fra 11 hunn-dyr mangler. I ett tilfelle er okse- kjønnsorgan innlevert. To kyr i reproduksjonsmaterialet har kjevelappnummer som ikke samsvarer med kjevelappnummer i hovedmaterialet. De er ikke identifisert til vald eller tildelingsområde.