Eldre sørsamers opplevelse av å være gammel - Ness, Tove Mentsen; Hellzen, Ove (2011)
Hensikten med prosjektet har vært å beskrive erfaringer fra å leve som eldre sørsame, når en mottar hjemmebaserte tjenester. Målet med prosjektet har vært å få en øket forståelse for hvordan det oppleves å være eldre sørsame. Informantene i prosjektet har fortalt om sin barndom og skolegang, som nå er historie. Informantene har vokst opp i en tid hvor flere av dem ikke har blitt sett på som en del av samfunnet på lik linje med andre