Ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom?
Studentarbeid i sykepleie (bachelorgrad) - Universitetet i Nordland, 2013 I denne oppgaven har vi valgt å skrive om ernæring til mennesker med demenssykdom. Problemstillingen vår er « Hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom?». Formålet med oppgaven er...
Main Authors: | , |
---|---|
Format: | Bachelor Thesis |
Language: | Norwegian Bokmål |
Published: |
Universitetet i Nordland
2013
|
Subjects: | |
Online Access: | http://hdl.handle.net/11250/141511 |
id |
ftnorduniv:oai:nordopen.nord.no:11250/141511 |
---|---|
record_format |
openpolar |
spelling |
ftnorduniv:oai:nordopen.nord.no:11250/141511 2023-05-15T17:24:45+02:00 Ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom? Nilsen, Silje Marie Mørk Helland, Trine 2013 application/pdf http://hdl.handle.net/11250/141511 nob nob Universitetet i Nordland http://hdl.handle.net/11250/141511 48 sykepleie VDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Nursing science: 808 Bachelor thesis 2013 ftnorduniv 2021-07-13T18:12:30Z Studentarbeid i sykepleie (bachelorgrad) - Universitetet i Nordland, 2013 I denne oppgaven har vi valgt å skrive om ernæring til mennesker med demenssykdom. Problemstillingen vår er « Hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom?». Formålet med oppgaven er å få bedre innsikt i hvilke tiltak sykepleieren kan benytte seg av i arbeidet med ernæring. For å finne svar på problemstillingen har vi valgt å bruke litteraturstudie som metode. I oppgaven har vi en teoridel hvor vi tar for oss relevant teori i forhold til oppgavens tema og vi har deretter en drøftingsdel hvor vi drøfter teori opp mot forskningsfunn. Underveis har vi brukt Kari Martinsens omsorgsfilosofi, og vi har sett tiltakene ut i fra hennes syn på sykepleie. Oppgaven konkluderer med at det finnes mange enkle og lett gjennomførbare tiltak i forhold til ernæringsarbeid på sykehjem, men for at sykepleieren skal forstå viktigheten og prioritere dette i arbeidet trenger man kunnskap og gode holdninger. Bachelor Thesis Nordland Nordland Universitetet i Nordland Open archive Nord universitet Finnes ENVELOPE(17.883,17.883,69.483,69.483) Kari ENVELOPE(28.979,28.979,66.201,66.201) Hennes ENVELOPE(15.228,15.228,68.532,68.532) |
institution |
Open Polar |
collection |
Open archive Nord universitet |
op_collection_id |
ftnorduniv |
language |
Norwegian Bokmål |
topic |
sykepleie VDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Nursing science: 808 |
spellingShingle |
sykepleie VDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Nursing science: 808 Nilsen, Silje Marie Mørk Helland, Trine Ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom? |
topic_facet |
sykepleie VDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Nursing science: 808 |
description |
Studentarbeid i sykepleie (bachelorgrad) - Universitetet i Nordland, 2013 I denne oppgaven har vi valgt å skrive om ernæring til mennesker med demenssykdom. Problemstillingen vår er « Hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom?». Formålet med oppgaven er å få bedre innsikt i hvilke tiltak sykepleieren kan benytte seg av i arbeidet med ernæring. For å finne svar på problemstillingen har vi valgt å bruke litteraturstudie som metode. I oppgaven har vi en teoridel hvor vi tar for oss relevant teori i forhold til oppgavens tema og vi har deretter en drøftingsdel hvor vi drøfter teori opp mot forskningsfunn. Underveis har vi brukt Kari Martinsens omsorgsfilosofi, og vi har sett tiltakene ut i fra hennes syn på sykepleie. Oppgaven konkluderer med at det finnes mange enkle og lett gjennomførbare tiltak i forhold til ernæringsarbeid på sykehjem, men for at sykepleieren skal forstå viktigheten og prioritere dette i arbeidet trenger man kunnskap og gode holdninger. |
format |
Bachelor Thesis |
author |
Nilsen, Silje Marie Mørk Helland, Trine |
author_facet |
Nilsen, Silje Marie Mørk Helland, Trine |
author_sort |
Nilsen, Silje Marie Mørk |
title |
Ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom? |
title_short |
Ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom? |
title_full |
Ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom? |
title_fullStr |
Ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom? |
title_full_unstemmed |
Ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom? |
title_sort |
ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom? |
publisher |
Universitetet i Nordland |
publishDate |
2013 |
url |
http://hdl.handle.net/11250/141511 |
long_lat |
ENVELOPE(17.883,17.883,69.483,69.483) ENVELOPE(28.979,28.979,66.201,66.201) ENVELOPE(15.228,15.228,68.532,68.532) |
geographic |
Finnes Kari Hennes |
geographic_facet |
Finnes Kari Hennes |
genre |
Nordland Nordland Universitetet i Nordland |
genre_facet |
Nordland Nordland Universitetet i Nordland |
op_source |
48 |
op_relation |
http://hdl.handle.net/11250/141511 |
_version_ |
1766116018413895680 |