Ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom?

Studentarbeid i sykepleie (bachelorgrad) - Universitetet i Nordland, 2013 I denne oppgaven har vi valgt å skrive om ernæring til mennesker med demenssykdom. Problemstillingen vår er « Hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom?». Formålet med oppgaven er...

Full description

Bibliographic Details
Main Authors: Nilsen, Silje Marie Mørk, Helland, Trine
Format: Bachelor Thesis
Language:Norwegian Bokmål
Published: Universitetet i Nordland 2013
Subjects:
Online Access:http://hdl.handle.net/11250/141511
id ftnorduniv:oai:nordopen.nord.no:11250/141511
record_format openpolar
spelling ftnorduniv:oai:nordopen.nord.no:11250/141511 2023-05-15T17:24:45+02:00 Ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom? Nilsen, Silje Marie Mørk Helland, Trine 2013 application/pdf http://hdl.handle.net/11250/141511 nob nob Universitetet i Nordland http://hdl.handle.net/11250/141511 48 sykepleie VDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Nursing science: 808 Bachelor thesis 2013 ftnorduniv 2021-07-13T18:12:30Z Studentarbeid i sykepleie (bachelorgrad) - Universitetet i Nordland, 2013 I denne oppgaven har vi valgt å skrive om ernæring til mennesker med demenssykdom. Problemstillingen vår er « Hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom?». Formålet med oppgaven er å få bedre innsikt i hvilke tiltak sykepleieren kan benytte seg av i arbeidet med ernæring. For å finne svar på problemstillingen har vi valgt å bruke litteraturstudie som metode. I oppgaven har vi en teoridel hvor vi tar for oss relevant teori i forhold til oppgavens tema og vi har deretter en drøftingsdel hvor vi drøfter teori opp mot forskningsfunn. Underveis har vi brukt Kari Martinsens omsorgsfilosofi, og vi har sett tiltakene ut i fra hennes syn på sykepleie. Oppgaven konkluderer med at det finnes mange enkle og lett gjennomførbare tiltak i forhold til ernæringsarbeid på sykehjem, men for at sykepleieren skal forstå viktigheten og prioritere dette i arbeidet trenger man kunnskap og gode holdninger. Bachelor Thesis Nordland Nordland Universitetet i Nordland Open archive Nord universitet Finnes ENVELOPE(17.883,17.883,69.483,69.483) Kari ENVELOPE(28.979,28.979,66.201,66.201) Hennes ENVELOPE(15.228,15.228,68.532,68.532)
institution Open Polar
collection Open archive Nord universitet
op_collection_id ftnorduniv
language Norwegian Bokmål
topic sykepleie
VDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Nursing science: 808
spellingShingle sykepleie
VDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Nursing science: 808
Nilsen, Silje Marie Mørk
Helland, Trine
Ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom?
topic_facet sykepleie
VDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Nursing science: 808
description Studentarbeid i sykepleie (bachelorgrad) - Universitetet i Nordland, 2013 I denne oppgaven har vi valgt å skrive om ernæring til mennesker med demenssykdom. Problemstillingen vår er « Hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom?». Formålet med oppgaven er å få bedre innsikt i hvilke tiltak sykepleieren kan benytte seg av i arbeidet med ernæring. For å finne svar på problemstillingen har vi valgt å bruke litteraturstudie som metode. I oppgaven har vi en teoridel hvor vi tar for oss relevant teori i forhold til oppgavens tema og vi har deretter en drøftingsdel hvor vi drøfter teori opp mot forskningsfunn. Underveis har vi brukt Kari Martinsens omsorgsfilosofi, og vi har sett tiltakene ut i fra hennes syn på sykepleie. Oppgaven konkluderer med at det finnes mange enkle og lett gjennomførbare tiltak i forhold til ernæringsarbeid på sykehjem, men for at sykepleieren skal forstå viktigheten og prioritere dette i arbeidet trenger man kunnskap og gode holdninger.
format Bachelor Thesis
author Nilsen, Silje Marie Mørk
Helland, Trine
author_facet Nilsen, Silje Marie Mørk
Helland, Trine
author_sort Nilsen, Silje Marie Mørk
title Ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom?
title_short Ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom?
title_full Ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom?
title_fullStr Ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom?
title_full_unstemmed Ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom?
title_sort ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom?
publisher Universitetet i Nordland
publishDate 2013
url http://hdl.handle.net/11250/141511
long_lat ENVELOPE(17.883,17.883,69.483,69.483)
ENVELOPE(28.979,28.979,66.201,66.201)
ENVELOPE(15.228,15.228,68.532,68.532)
geographic Finnes
Kari
Hennes
geographic_facet Finnes
Kari
Hennes
genre Nordland
Nordland
Universitetet i Nordland
genre_facet Nordland
Nordland
Universitetet i Nordland
op_source 48
op_relation http://hdl.handle.net/11250/141511
_version_ 1766116018413895680