Service som differensieringsstrategi
Masteroppgave i bedriftsøkonomi - Høgskolen i Bodø, 2010 ”Service som differensieringsstrategi” er en oppgave som tar for seg problemstillingen Hva må til for å implementere service som differensieringsstrategi? Forskningsspørsmålene i oppgaven er: Hva er sentrale service elementer, og hvordan kan d...
Main Author: | |
---|---|
Format: | Master Thesis |
Language: | Norwegian Bokmål |
Published: |
2010
|
Subjects: | |
Online Access: | http://hdl.handle.net/11250/140670 |
id |
ftnorduniv:oai:nordopen.nord.no:11250/140670 |
---|---|
record_format |
openpolar |
spelling |
ftnorduniv:oai:nordopen.nord.no:11250/140670 2024-09-15T18:00:06+00:00 Service som differensieringsstrategi Kristiansen, Hege 2010 application/pdf http://hdl.handle.net/11250/140670 nob nob http://hdl.handle.net/11250/140670 84 bedriftsøkonomi logistikk transport VDP::Social science: 200::Economics: 210::Business: 213 Master thesis 2010 ftnorduniv 2024-07-05T03:04:55Z Masteroppgave i bedriftsøkonomi - Høgskolen i Bodø, 2010 ”Service som differensieringsstrategi” er en oppgave som tar for seg problemstillingen Hva må til for å implementere service som differensieringsstrategi? Forskningsspørsmålene i oppgaven er: Hva er sentrale service elementer, og hvordan kan det ønskede servicenivå måles? Med utgangspunkt i min egen drømmebutikk, innen interiør og design, har jeg sett på problemer og muligheter som kan oppstå ved implementering av service som differensieringsstrategi. Jeg har analysert butikken, internt og eksternt, og sett på hva de forskjellige serviceelementene kan utgjøre dersom noen av dem mangler. De seks hovedelementene jeg startet med, er også de jeg endte opp med. De påvirker hverandre i stor grad dersom noen mangler, og består av: Kunde, ansatt, butikk, vareutvalg, varekjennskap og retur/reklamasjoner. For å måle det ønskede servicenivået har jeg sett på tre forskjellige metoder å måle på, og endte opp med to av dem. Den ene måler eksternt, og går på hva kundene mener om servicen – den andre går internt, på hva de ansatte mener om servicen og hva som kan gjøres. Jeg konkluderer med at service som differensieringsstrategi lar seg gjennomføre, men det koster tid og hardt arbeid. De ansatte og ledelsen må samarbeide om å gjennomføre analyser, og utføre spørreundersøkelser blant kunder for å finne momenter de kan bli bedre på. Gjennom hardt arbeid med et fokus på målet, kan man etterhvert klare å implementere service som differensieringsstrategi. Master Thesis Bodø Nord Open Research Archive |
institution |
Open Polar |
collection |
Nord Open Research Archive |
op_collection_id |
ftnorduniv |
language |
Norwegian Bokmål |
topic |
bedriftsøkonomi logistikk transport VDP::Social science: 200::Economics: 210::Business: 213 |
spellingShingle |
bedriftsøkonomi logistikk transport VDP::Social science: 200::Economics: 210::Business: 213 Kristiansen, Hege Service som differensieringsstrategi |
topic_facet |
bedriftsøkonomi logistikk transport VDP::Social science: 200::Economics: 210::Business: 213 |
description |
Masteroppgave i bedriftsøkonomi - Høgskolen i Bodø, 2010 ”Service som differensieringsstrategi” er en oppgave som tar for seg problemstillingen Hva må til for å implementere service som differensieringsstrategi? Forskningsspørsmålene i oppgaven er: Hva er sentrale service elementer, og hvordan kan det ønskede servicenivå måles? Med utgangspunkt i min egen drømmebutikk, innen interiør og design, har jeg sett på problemer og muligheter som kan oppstå ved implementering av service som differensieringsstrategi. Jeg har analysert butikken, internt og eksternt, og sett på hva de forskjellige serviceelementene kan utgjøre dersom noen av dem mangler. De seks hovedelementene jeg startet med, er også de jeg endte opp med. De påvirker hverandre i stor grad dersom noen mangler, og består av: Kunde, ansatt, butikk, vareutvalg, varekjennskap og retur/reklamasjoner. For å måle det ønskede servicenivået har jeg sett på tre forskjellige metoder å måle på, og endte opp med to av dem. Den ene måler eksternt, og går på hva kundene mener om servicen – den andre går internt, på hva de ansatte mener om servicen og hva som kan gjøres. Jeg konkluderer med at service som differensieringsstrategi lar seg gjennomføre, men det koster tid og hardt arbeid. De ansatte og ledelsen må samarbeide om å gjennomføre analyser, og utføre spørreundersøkelser blant kunder for å finne momenter de kan bli bedre på. Gjennom hardt arbeid med et fokus på målet, kan man etterhvert klare å implementere service som differensieringsstrategi. |
format |
Master Thesis |
author |
Kristiansen, Hege |
author_facet |
Kristiansen, Hege |
author_sort |
Kristiansen, Hege |
title |
Service som differensieringsstrategi |
title_short |
Service som differensieringsstrategi |
title_full |
Service som differensieringsstrategi |
title_fullStr |
Service som differensieringsstrategi |
title_full_unstemmed |
Service som differensieringsstrategi |
title_sort |
service som differensieringsstrategi |
publishDate |
2010 |
url |
http://hdl.handle.net/11250/140670 |
genre |
Bodø |
genre_facet |
Bodø |
op_source |
84 |
op_relation |
http://hdl.handle.net/11250/140670 |
_version_ |
1810437196964954112 |