Hvordan kan formelle investorer bidra for å effektivisere implementeringprosessen, av adopterte innovasjoner, i bedriftene de investerer i? (Høgskolen i Bodø, 2010)
Masteroppgave i bedriftsøkonomi - Høgskolen i Bodø, 2010 Denne oppgaven bygger på antakelsen om at mange bedrifter sliter med å få implementert sine innovasjoner og derfor ikke klarer å realisere dem slik at de får utnyttet innovasjonens potensial. Derfor prøver denne oppgaven å bidra til å strukturere implementeringsteorien på en slik måte at bedriftene ser hvilke hindringer de vil møte i en implementeringsprosess, og den foreslår hvordan de kan overvinne disse hindringene. Den ser også på styrets rolle som aktør under slike forhold, og hvordan styrearbeid utføres for å hjelpe bedriftene med å lykkes med fremtidig langsiktig vekst. I bedriftenes søk etter kompetanse eller ressurser som kan hjelpe de med problemene de møter i en slik prosess foreslår oppgaven at en kan løse disse ved hjelp av formelle investorer. Derfor ble problemstillingen slik: Hvordan kan formelle investorer involvere seg for å bidra til å effektivisere implementeringsprosessen, av adopterte innovasjoner, i bedriftene de investerer i? For å besvare dette spørsmålet har vi løst en rekke utfordringer. Oppgaven fremhever dybdeintervjuene og foredraget holdt av KapNord Fond AS, som beste måte å løse forskningsspørsmålet på. Vi har strukturert teori og brukt vår respondent, KapNord Fond AS til å se om antakelsene våre har rot i virkeligheten. I analysen er datamaterialet sammenlignet, mot hverandre og mot eksisterende litteratur. Funnene i vår analyse viser at formelle investorer kan hjelpe bedriftene de investerer i ved å utforme bedriftenes strategi og bidra til å strukturere bedriftene slik at de har muligheten til å overvinne vanskelige hindringer de vil møte i en implementeringsprosess. Det foreslås også hva en burde se på i videre studier for å studere emnet nærmere.