Implementering av Individuell Jobbstøtte/ IPS i Bodø - Hansen, Lene Hellesvik (Universitetet i Nordland, 2012)
Masteroppgave i bedriftsledelse (MBA) - Universitetet i Nordland, 2012 Formålet med denne masteroppgaven har vært å finne ut om lederne i de samhandlende organisasjonene rundt Individuell Jobbstøtte I IPS pilotprosjektet i Bodø, har tilstrekkelig kjernekompetanse og ledelsesforankring til å tilby IPS tjenesten. Gjennom forskningsintervju med ledere på operasjonelt og overordna nivå, er det forsøkt å utrede denne problemstillingen. Oppgaven er teoretisk forankret i evidensbasert forskning og det er brukt evidensbaserte prosessverktøy for å undersøke oppgavens problemstilling. Oppgaven har vist at den tid og det arbeid som er lagt ned i den lokale ledelsesforankringen, har gitt positive resultater. I begge tjenestene der det skal ansettes jobbspesialister, fremkommer det evidens for en solid forståelse og forankring av IPS tilnærmingen. Denne støttes også av ledelsen på overordna nivå. Individuell Jobbstøtte I IPS tilnærmingen er ny i Norge og utprøvingen gjennom de totalt seks pilotene og regelmessige kvalitetsgjennomganger, vil kunne gi svar på om den ulike organiseringen av pilotprosjektene gir ulike utfall for deltakerne i programmene.