Veien fra ide til lønnsom internettbasert applikasjon - Tjernmoen, Frank; Zakariassen, Geir O.; Torkildsen, Trond (Høgskolen i Bodø, 2008)
Studentarbeid i business og IT (bachelorgrad) - Høgskolen i Bodø, 2008 Oppgavens hensikt. Bacheloroppgaven har til hensikt å belyse det vi mener er sentrale problemstillinger knyttet til å etablere en egenutviklet web applikasjon ut fra forretningsmessige og brukermessige behov og strategier. Dette gjør at vi kan gjøre bruk av et bredt spekter av de kunnskaper som studiet har gitt oss, samt etablerere ny og viktig kunnskap innen enkelte felt. Omfang av undersøkelser og metodebruk. Det har vært nødvendig å tilegne seg kunnskaper som ligger utenfor studiets pensum både når det gjelder utviklingen av forretningsområdet og teknologiområdet. Utviklingen av forretningsområdet har støttet seg på aktuelle problemområder som det finnes oppdatert informasjon om på Internett. Her kan søkemotoroptimalisering nevnes som et godt eksempel. Dette er et svært viktig område for oss sett både i et forretningsmessig og teknologisk perspektiv og hvor oppdatert og relevant informasjon må hentes fra intemenkilder og ikke to år gamle bøker. Videre hadde vi et behov for å gjøre brukerundersøkelser for å belyse om vår applikasjon, i form aven prototyp, tilfredsstilte brukerens behov for informasjon. Det ble etablert en egnet testmetodikk som det er redegjort for i kapittel 2, metode. Utviklingen av selve applikasjonen har vært aven eksperimentell karakter. Vi som utviklere har måttet tilegne oss kompetanse underveis og realisert denne kompetansen i en helhetlig applikasjon, prototypen. Vi har således fulgt en egendefmert tilnærming til metodikk som det er redegjort for under kapitel 2, metode. Resultater. Ut fra definerte problemstillinger har vi slått fast at vår ide virker å være teknisk løsbar med den kompetansen vi hadde og i tillegg har klart å tilegne oss underveis i prosjektet. Den forretningsmessige visjonen har blitt bekreftet å være gyldig ut fra resultat av brukertester og videre undersøkelser gjort under forretningsområdet. Brukertester og beste praksis sett fra et brukerperspektiv har også gitt klare utviklingsretninger ...