Frøya vindkraft 1: status for svartand, storlom, smålom, hønsehauk og hubro før bygging av vindkraftverk - Husby, Magne; Pearson, Martin (2015)
Det er undersøkt 319 vann og tjern, noe som resulterte i at ingen svartand ble observert, mens det ble registrert en lokalitet med smålom og en med storlom. Det var ingen indikasjon på at lommene hekket. Vannene framgår av figur 3,1. Det ble søkt etter reir og sportegn etter hønsehauk i 17 skogteiger, men ingen indikasjoner på at hønsehauk hekker eller har hekket innen influensområdet på Frøya i senere år. I løpet av undersøkelsesårene 2014 og 2015 ble hubro registrert på fem lyttepunkter, men plassering framgår ikke i denne åpne utgaven av rapporten. Sarepta Energi AS