Nordisk Redningskonference 2006 : Reykjavik 3.–5. maj (København : Nordisk ministerråd, 2008)
Rigspolitichefen i Island afholdt den 2.-5. maj 2006 Nordisk Redningskonference i Reykjavík. I konferencen deltog repræsentanter fra de myndigheder i de nordiske lande som er ansvarlige for redningstjeneste. Konferencen afholdes hvert 3. år på skift mellem de nordiske lande. I 2009 afholdes konferencen i Finland. Formålet med afholdelse af konferencen var, at udvikle og styrke det nordiske samarbejde om redningstjeneste. Samarbejdet er tilrettelagt i Aftale mellem Danmark, Finland, Norge og Sverige om samarbejde over statsgrænserne for at forhindre eller begrænse skader på mennesker eller miljøet i tilfælde af ulykker. Aftalen blev vedtaget den 5. april 1989 og Island tiltrådte aftalen den 5. april 2001. Aftalens formål er at lette gensidig bistand mellem landene i tilfælde af ulykker og at fremskynde udsendelse hjælpemandskab og materiel. Blandt konferencens temaer var større uheld til søs. Anledningen er, at der stadigvæk er mere trafik af større passagerskibe i de nordlige havområder og der er sket større uheld i de sidste år på større passagerskibe i forbindelse med blandt andet brand . Konferencen fokuserede på alarmeringsprocedyrer, bevilgning af redningsmandskab og udstyr mellem landene som er medlemmer af Nordred aftalen og transport af tilskadekomne til andre lande. Nordisk Ministerråd har ydet støtte til afholdelse af konferencen.