Program för Sveriges ordförandeskap i Nordiska ministerrådet 2008 : Sektorprogram: Kultur (København : Nordisk ministerråd, 2008)
Det nordiska samarbetet omfattar Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige samt de självstyrande områdena Färöarna, Grönland och Åland. Ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet roterar kalenderårsvist mellan de fem nordiska länderna.I ordförandeprogrammet för 2008 presenteras de punkter som Sverige vill prioritera i det nordiska samarbetet på regeringsnivå under sitt ordförandeskap.