Nordiska ministerrådet. Planer och budget 2007 : Sammanfattning (København : Nordisk ministerråd, 2006)
Nordiska ministerrådets budget präglas av de huvudintressen som det nordiska samarbetet vill främja, med en trygg bas i den nordiska kulturen sträcker den nordiska samverkan ut internationellt för att främja nordiska intressen och för att bidra med våra erfarenheter. Det nordiska kultursamarbetet genomgår en grundläggende förnyelse för att bättre kunna svara upp mot medborgarnas och kulturlivets krav. Den nordiska forsknings- och innovationssamverkan byggs ut för att öka hela regionens attraktionskraft. Relationerna till Nordeuropa och länderna runt Östersjön fördjupas, inte minst genom nya mobilitetsoch NGO-program med Ryssland. Inför det internationella Polaråret förstärks ministerrådets Arktiska verksamhet. Samarbetet i Västnorden tilldelas ökade resurser. Det nordiska samarbetet vill på detta sätt både slå vakt om det genuint nordiska och använda vår nordiska gemenskap i en ny internationell miljö. Genom att stå stadigt på båda benen främjar vi bäst det uppdrag som de nordiska ländernas folk satt oss att utföra. Nordiska ministerrådets budget fastställdes av de nordiska samarbetsministrarna den 1 november 2006 efter en nära och konstruktiv dialog med Nordiska rådet. För att göra budgeten mera tillgänglig har denne kortversion utvecklats.