Velkommen til 20 nordiske naturområder : Tips fra Nordisk Ministerråd (København : Nordisk ministerråd, 2006)
Danmark lokker med det vidstrakte Vadehavet, nyetablerte vadefuglområder, havet og øyenes lange kyster med sanddyner, klipper og sandstrender. Isbreer, fjell og fjorder er blant de mange naturfenomenene som trekker turister til Norge. Høylandet, vulkaner, geysirer og andre geologiske fenomener lokker turister til Island. Til Sverige kommer turistene for å oppleve fjell, skog og store vidder, og Finland er kjent for å være landet med tusenvis av sjøer og for det eksotiske Lappland. Over hele Norden finnes det et stort antall nasjonalparker og naturreservater. Områdene har blitt vernet for å beskytte naturen, dyrelivet og plantelivet, men også for å gi de besøkende naturopplevelser når den nordiske naturen er på sitt beste. Brosjyren viser et utvalg av Nordens fremste områder for naturturisme. De er alle beskyttet i henhold til naturvernlovgivningen. Brosjyren skal vekke interesse for og formidle kunnskap om verneområdenes verdier. Den informerer om verneområdene, hvor de ligger, hvilke kvaliteter de har, hvordan man kommer seg dit, og hva man kan oppleve og gjøre der. Brosjyren gir også informasjon om overnattingssteder, serveringssteder og andre besøksmål i tilknytning til de aktuelle områdene. Brosjyren er ment å gi en god beskrivelse av områdene som presenteres.