Nordiska konstrådet - en ny aktör i Nordiska ministerrådets kultursamarbete : Underlag för beslut om en ny framtida organisation för Nordiska ministerrådets kultur-samarbete (København : Nordisk ministerråd, 2004)
De nordiska kulturministrarna beslöt vid sitt möte i Oslo den 29 oktober 2003 att tillsätta en utredning för att ta fram ett förslag till en framtida struktur för Nordiska ministerrådets arbete inom kulturområdet. Till uppdraget anlitades Ann Sandelin, direktör för den svenskspråkiga verksamheten vid Finlands rundradio AB och tidigare bl.a. chef för kultur- och undervisningsavdelningen vid Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn samt Nordens Hus i Reykjavík. Denna rapport är resultatet av Ann Sandelins utredningsarbete under våren och sommaren 2004. Utredaren föreslår bl.a. att ett flertal olika samarbetsorgan inom konstområdet samordnas i en gemensam institution. Rapporten innehåller även en rad förslag och reflexioner gällande nuvarande och framtida prioriteringar för Nordiska ministerrådets kultursamarbete.