Nordens huse og institutter (København : Nordisk ministerråd, 2008)
De fem nordiske huse og institutter spiller en meget væsentlig rolle i det nordiske samarbejde. Husene og institutterne er Nordisk Ministerråds levende udstillingsvindue i Finland, Island, Grønland, på Færøerne og på Åland. De er placeret i de tre selvstyrende områder og i de to lande, som ikke har et skandinavisk sprog som modersmål. Det er ingen tilfældighed, men en understregning af, at det nordiske samarbejde skal give borgere i hele Norden lige adgang til information og til deltagelse i nordiske aktiviteter.