Program för Sveriges ordförandeskap i Nordiska ministerrådet 2008 : Sektorprogram: Justitie (København : Nordisk ministerråd, 2008)
Det nordiska samarbetet omfattar Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige samt de självstyrande områdena Färöarna, Grönland och Åland. Ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet roterar kalenderårsvist mellan de fem nordiska länderna. I justitiesektorns ordförandeskapsprogram för 2008 presenteras de frågor som Sverige vill prioritera i det nordiska lagstiftningssamarbetet.