Sushi i Frankrike: Produkter og konsepter

- Dette er tredje delrapport om produkter og konsepter innen sushi. De to første omhandlet det norske og det tyske markedet for sushi. Dette notatet er basert på intervjuer med franske produsenter, distributører, restaurantkjeder og en kjede som driver shop-in-shop-produksjon av sushi for Carrefour....

Full description

Bibliographic Details
Main Authors: Iversen, Audun, Nøstvold, Bjørg Helen
Format: Report
Language:Norwegian
Published: 2015
Subjects:
Online Access:http://hdl.handle.net/11250/284317
id ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/284317
record_format openpolar
spelling ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/284317 2023-05-15T17:05:13+02:00 Sushi i Frankrike: Produkter og konsepter Raport 8/2013, English Summary Iversen, Audun Nøstvold, Bjørg Helen 2015-05-22T08:51:50Z application/octet-stream http://hdl.handle.net/11250/284317 nor nor https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=1%2fNyC9UA%2fuugfb%2f39XsuaAnymH0KuAkaQwY0pGLLkW0%3d&docid=07d742fd1985440e28d6d1e32f2d23c96 Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900705 Egen institusjon: 10037 Nofima rapportserie. 21 p. Nofima, 2013 urn:isbn:978-82-8296-059-5 http://hdl.handle.net/11250/284317 cristin:1045489 Research report 2015 ftnofima 2022-11-18T06:51:07Z - Dette er tredje delrapport om produkter og konsepter innen sushi. De to første omhandlet det norske og det tyske markedet for sushi. Dette notatet er basert på intervjuer med franske produsenter, distributører, restaurantkjeder og en kjede som driver shop-in-shop-produksjon av sushi for Carrefour. I Frankrike har vi sett et marked som skiller seg en del fra det norske og tyske. Fokuset på kvalitet og spiseopplevelse synes større enn i Tyskland. Dette ser vi både i butikkutvalget og i det vi har sett av restauranter. Antallet sushirestauranter har vokst mye, og spesielt i Paris er tettheten stor. Mange etableringer i andre deler av Frankrike, og i mindre byer og tettsteder, gjør at sushirestauranter ikke lenger er et storbyfenomen. Utvalget av ferdige sushibrett i butikk øker, og produsentene rapporterer om vekst i salget. Både hypermarkedskjeder og produsentene av sushi ser ut til å ha et sterkere fokus på spiseopplevelse og kvalitet enn vi så i Tyskland. Av norske råvarer ser vi at laksen, på samme måte som i Tyskland, har en unik posisjon. Ellers finner man eksempler på at kveite, kongekrabbe og reker er brukt, men i mye mindre skala. Laksen kjøpes som regel hel eller som filet og er i all hovedsak norsk. Mye av den andre sjømaten til sushi importeres fra Asia, og mye av det igjen som ferdige toppinger pakket på brett. This is the third report on products and concepts in sushi markets, the two first being on the Norwegian and the German market. This report is based on interviews with French producers, distributors, sushi restaurant chains and a chain running 75 “shop-in-shop”-sites for Carrefour. Our informants report on growing sushi sales both in retail and in the restaurant segment. The French market also seems to differ from the German in the focus on eating experience and high quality. This is observed both in shops and in restaurants. Of the Norwegian species used for sushi, the salmon holds a unique position, now occupying the role as the most used species used for sushi in France. Salmon for ... Report Kongekrabbe Nofima Knowledge Archive (Brage) Carrefour ENVELOPE(139.304,139.304,-66.828,-66.828) Laksen ENVELOPE(12.319,12.319,65.351,65.351) Synes ENVELOPE(6.028,6.028,62.538,62.538)
institution Open Polar
collection Nofima Knowledge Archive (Brage)
op_collection_id ftnofima
language Norwegian
description - Dette er tredje delrapport om produkter og konsepter innen sushi. De to første omhandlet det norske og det tyske markedet for sushi. Dette notatet er basert på intervjuer med franske produsenter, distributører, restaurantkjeder og en kjede som driver shop-in-shop-produksjon av sushi for Carrefour. I Frankrike har vi sett et marked som skiller seg en del fra det norske og tyske. Fokuset på kvalitet og spiseopplevelse synes større enn i Tyskland. Dette ser vi både i butikkutvalget og i det vi har sett av restauranter. Antallet sushirestauranter har vokst mye, og spesielt i Paris er tettheten stor. Mange etableringer i andre deler av Frankrike, og i mindre byer og tettsteder, gjør at sushirestauranter ikke lenger er et storbyfenomen. Utvalget av ferdige sushibrett i butikk øker, og produsentene rapporterer om vekst i salget. Både hypermarkedskjeder og produsentene av sushi ser ut til å ha et sterkere fokus på spiseopplevelse og kvalitet enn vi så i Tyskland. Av norske råvarer ser vi at laksen, på samme måte som i Tyskland, har en unik posisjon. Ellers finner man eksempler på at kveite, kongekrabbe og reker er brukt, men i mye mindre skala. Laksen kjøpes som regel hel eller som filet og er i all hovedsak norsk. Mye av den andre sjømaten til sushi importeres fra Asia, og mye av det igjen som ferdige toppinger pakket på brett. This is the third report on products and concepts in sushi markets, the two first being on the Norwegian and the German market. This report is based on interviews with French producers, distributors, sushi restaurant chains and a chain running 75 “shop-in-shop”-sites for Carrefour. Our informants report on growing sushi sales both in retail and in the restaurant segment. The French market also seems to differ from the German in the focus on eating experience and high quality. This is observed both in shops and in restaurants. Of the Norwegian species used for sushi, the salmon holds a unique position, now occupying the role as the most used species used for sushi in France. Salmon for ...
format Report
author Iversen, Audun
Nøstvold, Bjørg Helen
spellingShingle Iversen, Audun
Nøstvold, Bjørg Helen
Sushi i Frankrike: Produkter og konsepter
author_facet Iversen, Audun
Nøstvold, Bjørg Helen
author_sort Iversen, Audun
title Sushi i Frankrike: Produkter og konsepter
title_short Sushi i Frankrike: Produkter og konsepter
title_full Sushi i Frankrike: Produkter og konsepter
title_fullStr Sushi i Frankrike: Produkter og konsepter
title_full_unstemmed Sushi i Frankrike: Produkter og konsepter
title_sort sushi i frankrike: produkter og konsepter
publishDate 2015
url http://hdl.handle.net/11250/284317
long_lat ENVELOPE(139.304,139.304,-66.828,-66.828)
ENVELOPE(12.319,12.319,65.351,65.351)
ENVELOPE(6.028,6.028,62.538,62.538)
geographic Carrefour
Laksen
Synes
geographic_facet Carrefour
Laksen
Synes
genre Kongekrabbe
genre_facet Kongekrabbe
op_relation https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=1%2fNyC9UA%2fuugfb%2f39XsuaAnymH0KuAkaQwY0pGLLkW0%3d&docid=07d742fd1985440e28d6d1e32f2d23c96
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900705
Egen institusjon: 10037
Nofima rapportserie. 21 p. Nofima, 2013
urn:isbn:978-82-8296-059-5
http://hdl.handle.net/11250/284317
cristin:1045489
_version_ 1766059634805702656