Bestemmelse av holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe
- På oppdrag for FHF er holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe (Paralithodes camtschaticus) studert. Målet har vært å komme frem til en anbefalt holdbarhet og i tillegg vise et grunnlag for en fremtidig QIM-analyse som en alternativ måte å fastsette holdbarhet på. Cluster av kongekrabbe ble prod...
Main Authors: | , , , , |
---|---|
Format: | Report |
Language: | Norwegian |
Published: |
2015
|
Subjects: | |
Online Access: | http://hdl.handle.net/11250/284297 |
id |
ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/284297 |
---|---|
record_format |
openpolar |
spelling |
ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/284297 2024-09-15T18:17:01+00:00 Bestemmelse av holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe Report 21/2013, English Summary Lorentzen, Grete Elisabeth Skuland, Aase vorre Sone, Izumi Johansen, Jørn-Owe Rotabakk, Bjørn T 2015-05-22T11:13:07Z application/octet-stream http://hdl.handle.net/11250/284297 nor nor https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=uSjVWiLAGWfVx3yDx3uYKJXS1AINziJBxH8Pl%2fCYU5M%3d&docid=071a9d8eaf954425f9e217075ac21a228 Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900882 Egen institusjon: 10479 Nofima rapportserie. 36 p. Nofima, 2013 urn:isbn:978-82-8296-085-4 http://hdl.handle.net/11250/284297 cristin:1045059 Research report 2015 ftnofima 2024-06-27T03:01:21Z - På oppdrag for FHF er holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe (Paralithodes camtschaticus) studert. Målet har vært å komme frem til en anbefalt holdbarhet og i tillegg vise et grunnlag for en fremtidig QIM-analyse som en alternativ måte å fastsette holdbarhet på. Cluster av kongekrabbe ble produsert ved Storbukt Fiskeindustri AS i Honningsvåg. Deretter ble clusterne lagret i 14 døgn på 4 °C og analysert med hensyn på mikrobiologi, sensorikk, farge, pH og salt. En totalvurdering av resultatene viser at kjøtt i legger har en holdbarhet på 8 døgn, mens kjøtt fra skulder har en holdbarhet på 5 døgn. Det er imidlertid lite praktisk for industrien å operere med to holdbarheter på ett produkt. Derfor anbefales en holdbarhet på 5 døgn for kjølt cluster av kongekrabbe produsert under de samme betingelsene som i dette forsøket. I en fremtidig QIM-analyse, viser resultatene at lukt i skulderdelen gir en klar indikasjon på produktets totale kvalitet. Dette vil være viktig ved bruk av en fremtidig QIM analyse. In this project, shelf-life of clusters of red king crab (Paralithodes camtschaticus) has been studied. A cluster refers to a "half king crab", namely three legs plus one claw attached to a shoulder. The aim of the work has been to determine shelf-life of meat located in shoulders and legs and link this to microbial and chemical analysis. During storage, a deterioration of the meat located in the shoulder occurred faster as compared to the meat of the legs. Based on this, a shelf of 5 and 8 days for meat in shoulder and legs, respectively, is recommended. However, as clusters are sold as one unit, the overall recommended shelf of chilled clusters is 5 days. Report Kongekrabbe Paralithodes camtschaticus Red king crab Nofima Knowledge Archive (Brage) |
institution |
Open Polar |
collection |
Nofima Knowledge Archive (Brage) |
op_collection_id |
ftnofima |
language |
Norwegian |
description |
- På oppdrag for FHF er holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe (Paralithodes camtschaticus) studert. Målet har vært å komme frem til en anbefalt holdbarhet og i tillegg vise et grunnlag for en fremtidig QIM-analyse som en alternativ måte å fastsette holdbarhet på. Cluster av kongekrabbe ble produsert ved Storbukt Fiskeindustri AS i Honningsvåg. Deretter ble clusterne lagret i 14 døgn på 4 °C og analysert med hensyn på mikrobiologi, sensorikk, farge, pH og salt. En totalvurdering av resultatene viser at kjøtt i legger har en holdbarhet på 8 døgn, mens kjøtt fra skulder har en holdbarhet på 5 døgn. Det er imidlertid lite praktisk for industrien å operere med to holdbarheter på ett produkt. Derfor anbefales en holdbarhet på 5 døgn for kjølt cluster av kongekrabbe produsert under de samme betingelsene som i dette forsøket. I en fremtidig QIM-analyse, viser resultatene at lukt i skulderdelen gir en klar indikasjon på produktets totale kvalitet. Dette vil være viktig ved bruk av en fremtidig QIM analyse. In this project, shelf-life of clusters of red king crab (Paralithodes camtschaticus) has been studied. A cluster refers to a "half king crab", namely three legs plus one claw attached to a shoulder. The aim of the work has been to determine shelf-life of meat located in shoulders and legs and link this to microbial and chemical analysis. During storage, a deterioration of the meat located in the shoulder occurred faster as compared to the meat of the legs. Based on this, a shelf of 5 and 8 days for meat in shoulder and legs, respectively, is recommended. However, as clusters are sold as one unit, the overall recommended shelf of chilled clusters is 5 days. |
format |
Report |
author |
Lorentzen, Grete Elisabeth Skuland, Aase vorre Sone, Izumi Johansen, Jørn-Owe Rotabakk, Bjørn T |
spellingShingle |
Lorentzen, Grete Elisabeth Skuland, Aase vorre Sone, Izumi Johansen, Jørn-Owe Rotabakk, Bjørn T Bestemmelse av holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe |
author_facet |
Lorentzen, Grete Elisabeth Skuland, Aase vorre Sone, Izumi Johansen, Jørn-Owe Rotabakk, Bjørn T |
author_sort |
Lorentzen, Grete Elisabeth |
title |
Bestemmelse av holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe |
title_short |
Bestemmelse av holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe |
title_full |
Bestemmelse av holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe |
title_fullStr |
Bestemmelse av holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe |
title_full_unstemmed |
Bestemmelse av holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe |
title_sort |
bestemmelse av holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe |
publishDate |
2015 |
url |
http://hdl.handle.net/11250/284297 |
genre |
Kongekrabbe Paralithodes camtschaticus Red king crab |
genre_facet |
Kongekrabbe Paralithodes camtschaticus Red king crab |
op_relation |
https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=uSjVWiLAGWfVx3yDx3uYKJXS1AINziJBxH8Pl%2fCYU5M%3d&docid=071a9d8eaf954425f9e217075ac21a228 Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900882 Egen institusjon: 10479 Nofima rapportserie. 36 p. Nofima, 2013 urn:isbn:978-82-8296-085-4 http://hdl.handle.net/11250/284297 cristin:1045059 |
_version_ |
1810455007688916992 |