Nye omega-3-kilder i fôr til laks

Dette prosjektet har hatt som hovedmål å skaffe kunnskap om utnyttelse av to nye DHA-kilder i fôr til laks, henholdsvis olje fra genmodifisert raps og mikroalgen Schizochytrium sp. Prosjektet har hatt et spesielt fokus på eventuelle effekter på fiskens ytelse, kvalitet og helse. Samlet sett tyder re...

Full description

Bibliographic Details
Main Authors: Ruyter, Bente, Kousoulaki, Katerina, Krasnov, Aleksei, Sissener, Nini, Simon, Cedric, Mørkøre, Turid, Bou, Marta, Østbye, Tone-Kari K, Bæverfjord, Grete, Sanden, Monica, Romarheim, Odd Helge, Carlehög, Mats, Ytrestøyl, Trine, Lutfi Royo, Esmail, Berge, Gerd Marit
Format: Report
Language:unknown
Published: Nofima AS 2019
Subjects:
Online Access:http://hdl.handle.net/11250/2601751
id ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2601751
record_format openpolar
spelling ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2601751 2023-05-15T15:30:27+02:00 Nye omega-3-kilder i fôr til laks New omega-3 sources in diets of Atlantic salmon Ruyter, Bente Kousoulaki, Katerina Krasnov, Aleksei Sissener, Nini Simon, Cedric Mørkøre, Turid Bou, Marta Østbye, Tone-Kari K Bæverfjord, Grete Sanden, Monica Romarheim, Odd Helge Carlehög, Mats Ytrestøyl, Trine Lutfi Royo, Esmail Berge, Gerd Marit 2019 application/pdf http://hdl.handle.net/11250/2601751 mis unknown Nofima AS Nofima rapportserie Nofima rapportserie; https://nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/public/EQECIMSchctOv8_FlYNna7cBU0Twkf8_wTxT2AELjS8EBg Nofima AS: 11230 Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 901037 urn:isbn:978-82-8296-593-4 http://hdl.handle.net/11250/2601751 cristin:1704415 74 14/2019 Research report 2019 ftnofima 2022-11-18T06:51:08Z Dette prosjektet har hatt som hovedmål å skaffe kunnskap om utnyttelse av to nye DHA-kilder i fôr til laks, henholdsvis olje fra genmodifisert raps og mikroalgen Schizochytrium sp. Prosjektet har hatt et spesielt fokus på eventuelle effekter på fiskens ytelse, kvalitet og helse. Samlet sett tyder resultatene på at både omega-3 fettsyrerik olje fra genmodifisert raps, omega-3 canola og DHA rik Schizochytrium sp. (heterotrof mikroalge) er trygge nye alternative kilder til omega-3 fettsyrer i fôr til laks, som fører til god ytelse, kvalitet, sammensetning og helse. Nye omega-3-kilder i fôr til laks New omega-3 sources in diets of Atlantic salmon publishedVersion Report Atlantic salmon Nofima Knowledge Archive (Brage)
institution Open Polar
collection Nofima Knowledge Archive (Brage)
op_collection_id ftnofima
language unknown
description Dette prosjektet har hatt som hovedmål å skaffe kunnskap om utnyttelse av to nye DHA-kilder i fôr til laks, henholdsvis olje fra genmodifisert raps og mikroalgen Schizochytrium sp. Prosjektet har hatt et spesielt fokus på eventuelle effekter på fiskens ytelse, kvalitet og helse. Samlet sett tyder resultatene på at både omega-3 fettsyrerik olje fra genmodifisert raps, omega-3 canola og DHA rik Schizochytrium sp. (heterotrof mikroalge) er trygge nye alternative kilder til omega-3 fettsyrer i fôr til laks, som fører til god ytelse, kvalitet, sammensetning og helse. Nye omega-3-kilder i fôr til laks New omega-3 sources in diets of Atlantic salmon publishedVersion
format Report
author Ruyter, Bente
Kousoulaki, Katerina
Krasnov, Aleksei
Sissener, Nini
Simon, Cedric
Mørkøre, Turid
Bou, Marta
Østbye, Tone-Kari K
Bæverfjord, Grete
Sanden, Monica
Romarheim, Odd Helge
Carlehög, Mats
Ytrestøyl, Trine
Lutfi Royo, Esmail
Berge, Gerd Marit
spellingShingle Ruyter, Bente
Kousoulaki, Katerina
Krasnov, Aleksei
Sissener, Nini
Simon, Cedric
Mørkøre, Turid
Bou, Marta
Østbye, Tone-Kari K
Bæverfjord, Grete
Sanden, Monica
Romarheim, Odd Helge
Carlehög, Mats
Ytrestøyl, Trine
Lutfi Royo, Esmail
Berge, Gerd Marit
Nye omega-3-kilder i fôr til laks
author_facet Ruyter, Bente
Kousoulaki, Katerina
Krasnov, Aleksei
Sissener, Nini
Simon, Cedric
Mørkøre, Turid
Bou, Marta
Østbye, Tone-Kari K
Bæverfjord, Grete
Sanden, Monica
Romarheim, Odd Helge
Carlehög, Mats
Ytrestøyl, Trine
Lutfi Royo, Esmail
Berge, Gerd Marit
author_sort Ruyter, Bente
title Nye omega-3-kilder i fôr til laks
title_short Nye omega-3-kilder i fôr til laks
title_full Nye omega-3-kilder i fôr til laks
title_fullStr Nye omega-3-kilder i fôr til laks
title_full_unstemmed Nye omega-3-kilder i fôr til laks
title_sort nye omega-3-kilder i fôr til laks
publisher Nofima AS
publishDate 2019
url http://hdl.handle.net/11250/2601751
genre Atlantic salmon
genre_facet Atlantic salmon
op_source 74
14/2019
op_relation Nofima rapportserie
Nofima rapportserie;
https://nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/public/EQECIMSchctOv8_FlYNna7cBU0Twkf8_wTxT2AELjS8EBg
Nofima AS: 11230
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 901037
urn:isbn:978-82-8296-593-4
http://hdl.handle.net/11250/2601751
cristin:1704415
_version_ 1766360899016196096