Pre-rigor filetering av levendefanget torsk - I: Filetkvalitet - vill torsk restituert i merd etter fangst, uten fôring
I dette prosjektet ble det gjennomført to forsøk med filetering av torsk ved ulik rigortilstand. Råstoffet var stor skrei fisket levende utenfor Vesterålen i mars – april. Torsken ble ilandført levende av fangstfartøyet og mellomlagret uten fôring i 2 og 4 uker før skånsom slakting, filetering og kj...
Main Authors: | , , , |
---|---|
Format: | Report |
Language: | unknown |
Published: |
Nofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
2007
|
Subjects: | |
Online Access: | http://hdl.handle.net/11250/2576876 |
id |
ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2576876 |
---|---|
record_format |
openpolar |
spelling |
ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2576876 2023-05-15T18:42:45+02:00 Pre-rigor filetering av levendefanget torsk - I: Filetkvalitet - vill torsk restituert i merd etter fangst, uten fôring Rapport/Report 3/2007 English summary Akse, Leif Tobiassen, Torbjørn Midling, Kjell Øyvind Aas, Kåre 2007 application/pdf http://hdl.handle.net/11250/2576876 mis unknown Nofima AS (tidligere Fiskeriforskning) Nofima rapportserie https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=Ez4Hjcvkh%2fqEvrR1ljavjN914NtacvG8EFchfpbBjCw%3d&docid=07cbfe634901f40b5ad5dabe9268ffc51 Nofima AS: 1541-2 Nofima AS: 20084 urn:isbn:978-82-7251-608-5 http://hdl.handle.net/11250/2576876 cristin:1217079 16 3/2007 Research report 2007 ftnofima 2022-11-18T06:51:12Z I dette prosjektet ble det gjennomført to forsøk med filetering av torsk ved ulik rigortilstand. Råstoffet var stor skrei fisket levende utenfor Vesterålen i mars – april. Torsken ble ilandført levende av fangstfartøyet og mellomlagret uten fôring i 2 og 4 uker før skånsom slakting, filetering og kjølelagring av filetene. I forsøkene ble ulike karakteristika målt og sammenlignet på fileter som var skåret ved 5 ulike tidspunkt etter slakting, fra pre-rigor (<2 timer post mortem) til post-rigor (6 døgn post mortem). Det var bare små variasjoner i ultimat muskel-pH. Rigortilstand ved filetering påvirket krymping og vektreduksjon (drypptap) under kjølelagring av filetene. Filetene som ble skåret pre-rigor var mindre spaltet, hadde fastere tekstur og noe mindre hvit farge enn filetene som var skåret i-rigor og post-rigor. Rapport/Report 3/2007 English summary Pre-rigor filetering av levendefanget torsk - I: Filetkvalitet - vill torsk restituert i merd etter fangst, uten fôring publishedVersion Report Vesterålen Skrei Nofima Knowledge Archive (Brage) Muskel’ ENVELOPE(137.207,137.207,61.404,61.404) Torsken ENVELOPE(17.098,17.098,69.337,69.337) Vesterålen ENVELOPE(14.939,14.939,68.754,68.754) |
institution |
Open Polar |
collection |
Nofima Knowledge Archive (Brage) |
op_collection_id |
ftnofima |
language |
unknown |
description |
I dette prosjektet ble det gjennomført to forsøk med filetering av torsk ved ulik rigortilstand. Råstoffet var stor skrei fisket levende utenfor Vesterålen i mars – april. Torsken ble ilandført levende av fangstfartøyet og mellomlagret uten fôring i 2 og 4 uker før skånsom slakting, filetering og kjølelagring av filetene. I forsøkene ble ulike karakteristika målt og sammenlignet på fileter som var skåret ved 5 ulike tidspunkt etter slakting, fra pre-rigor (<2 timer post mortem) til post-rigor (6 døgn post mortem). Det var bare små variasjoner i ultimat muskel-pH. Rigortilstand ved filetering påvirket krymping og vektreduksjon (drypptap) under kjølelagring av filetene. Filetene som ble skåret pre-rigor var mindre spaltet, hadde fastere tekstur og noe mindre hvit farge enn filetene som var skåret i-rigor og post-rigor. Rapport/Report 3/2007 English summary Pre-rigor filetering av levendefanget torsk - I: Filetkvalitet - vill torsk restituert i merd etter fangst, uten fôring publishedVersion |
format |
Report |
author |
Akse, Leif Tobiassen, Torbjørn Midling, Kjell Øyvind Aas, Kåre |
spellingShingle |
Akse, Leif Tobiassen, Torbjørn Midling, Kjell Øyvind Aas, Kåre Pre-rigor filetering av levendefanget torsk - I: Filetkvalitet - vill torsk restituert i merd etter fangst, uten fôring |
author_facet |
Akse, Leif Tobiassen, Torbjørn Midling, Kjell Øyvind Aas, Kåre |
author_sort |
Akse, Leif |
title |
Pre-rigor filetering av levendefanget torsk - I: Filetkvalitet - vill torsk restituert i merd etter fangst, uten fôring |
title_short |
Pre-rigor filetering av levendefanget torsk - I: Filetkvalitet - vill torsk restituert i merd etter fangst, uten fôring |
title_full |
Pre-rigor filetering av levendefanget torsk - I: Filetkvalitet - vill torsk restituert i merd etter fangst, uten fôring |
title_fullStr |
Pre-rigor filetering av levendefanget torsk - I: Filetkvalitet - vill torsk restituert i merd etter fangst, uten fôring |
title_full_unstemmed |
Pre-rigor filetering av levendefanget torsk - I: Filetkvalitet - vill torsk restituert i merd etter fangst, uten fôring |
title_sort |
pre-rigor filetering av levendefanget torsk - i: filetkvalitet - vill torsk restituert i merd etter fangst, uten fôring |
publisher |
Nofima AS (tidligere Fiskeriforskning) |
publishDate |
2007 |
url |
http://hdl.handle.net/11250/2576876 |
long_lat |
ENVELOPE(137.207,137.207,61.404,61.404) ENVELOPE(17.098,17.098,69.337,69.337) ENVELOPE(14.939,14.939,68.754,68.754) |
geographic |
Muskel’ Torsken Vesterålen |
geographic_facet |
Muskel’ Torsken Vesterålen |
genre |
Vesterålen Skrei |
genre_facet |
Vesterålen Skrei |
op_source |
16 3/2007 |
op_relation |
Nofima rapportserie https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=Ez4Hjcvkh%2fqEvrR1ljavjN914NtacvG8EFchfpbBjCw%3d&docid=07cbfe634901f40b5ad5dabe9268ffc51 Nofima AS: 1541-2 Nofima AS: 20084 urn:isbn:978-82-7251-608-5 http://hdl.handle.net/11250/2576876 cristin:1217079 |
_version_ |
1766232523526897664 |