Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere

Målet med undersøkelsen var å identifisere forbrukernes oppfatning av fersk fisk. Hovedfokuset var å se på hvor lenge en fisk er fersk og hva som inkluderes i begrepet ”ferskfisk”. I tillegg ønsket vi å se på hvor ofte de spiste fisk til middag, forholdet til fersk- og frossenfisk, samt tanker rundt...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Nøstvold, Bjørg Helen
Format: Report
Language:unknown
Published: Nofima AS 2009
Subjects:
Online Access:http://hdl.handle.net/11250/2565963
id ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2565963
record_format openpolar
spelling ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2565963 2023-05-15T18:34:25+02:00 Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere Rapport/Report 3/2009 English summary Nøstvold, Bjørg Helen 2009 application/pdf http://hdl.handle.net/11250/2565963 mis unknown Nofima AS Nofima rapportserie https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=aOn2cKeoQtKoQ3I3%2bb5WXIN%2b6iZruevYZDdJwgzx1dY%3d&docid=03761ac0bde5f4b949cb2328d204edfd7 Nofima AS: 20146 urn:isbn:978-82-7251-665-8 http://hdl.handle.net/11250/2565963 cristin:1172616 14 3/2009 Research report 2009 ftnofima 2022-11-18T06:51:10Z Målet med undersøkelsen var å identifisere forbrukernes oppfatning av fersk fisk. Hovedfokuset var å se på hvor lenge en fisk er fersk og hva som inkluderes i begrepet ”ferskfisk”. I tillegg ønsket vi å se på hvor ofte de spiste fisk til middag, forholdet til fersk- og frossenfisk, samt tanker rundt holdbarhet, kvalitet og pris. Undersøkelsen er gjennomført i Oslo og Tromsø. Våre intervjuer avslørte at konsumenten har en formening om at fersk fisk ikke bør være mer enn maksimalt 2-3 dager gammel. Noen inkluderte alt fra lettsaltede og røykte til frosne produkter i begrepet ”fersk fisk”. Det synes å være en oppfatning av at fersk fisk er mye dyrere enn frossen fisk, og at fisk generelt er meget dyrt, noe som ikke er riktig. Konsumet av fisk er høyere og mer variert i Tromsø enn i Oslo. I Oslo ser vi en tendens til at de som spiser mye fisk holder seg til frossenfisk. Ytterligere informasjon om hva som er situasjonen når det gjelder faktisk kunnskap og feilinformasjon hos forbrukeren, er viktig for å velge riktig framgangsmåte når man skal forberede konsumenten på å motta informasjon om fangst- og slaktedato, informasjon som blir obligatorisk fra 1. januar 2010. Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere Rapport/Report 3/2009 English summary publishedVersion Report Tromsø Nofima Knowledge Archive (Brage) Motta ENVELOPE(143.887,143.887,59.677,59.677) Synes ENVELOPE(6.028,6.028,62.538,62.538) Tromsø
institution Open Polar
collection Nofima Knowledge Archive (Brage)
op_collection_id ftnofima
language unknown
description Målet med undersøkelsen var å identifisere forbrukernes oppfatning av fersk fisk. Hovedfokuset var å se på hvor lenge en fisk er fersk og hva som inkluderes i begrepet ”ferskfisk”. I tillegg ønsket vi å se på hvor ofte de spiste fisk til middag, forholdet til fersk- og frossenfisk, samt tanker rundt holdbarhet, kvalitet og pris. Undersøkelsen er gjennomført i Oslo og Tromsø. Våre intervjuer avslørte at konsumenten har en formening om at fersk fisk ikke bør være mer enn maksimalt 2-3 dager gammel. Noen inkluderte alt fra lettsaltede og røykte til frosne produkter i begrepet ”fersk fisk”. Det synes å være en oppfatning av at fersk fisk er mye dyrere enn frossen fisk, og at fisk generelt er meget dyrt, noe som ikke er riktig. Konsumet av fisk er høyere og mer variert i Tromsø enn i Oslo. I Oslo ser vi en tendens til at de som spiser mye fisk holder seg til frossenfisk. Ytterligere informasjon om hva som er situasjonen når det gjelder faktisk kunnskap og feilinformasjon hos forbrukeren, er viktig for å velge riktig framgangsmåte når man skal forberede konsumenten på å motta informasjon om fangst- og slaktedato, informasjon som blir obligatorisk fra 1. januar 2010. Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere Rapport/Report 3/2009 English summary publishedVersion
format Report
author Nøstvold, Bjørg Helen
spellingShingle Nøstvold, Bjørg Helen
Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere
author_facet Nøstvold, Bjørg Helen
author_sort Nøstvold, Bjørg Helen
title Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere
title_short Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere
title_full Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere
title_fullStr Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere
title_full_unstemmed Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere
title_sort hva er fersk fisk?en eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere
publisher Nofima AS
publishDate 2009
url http://hdl.handle.net/11250/2565963
long_lat ENVELOPE(143.887,143.887,59.677,59.677)
ENVELOPE(6.028,6.028,62.538,62.538)
geographic Motta
Synes
Tromsø
geographic_facet Motta
Synes
Tromsø
genre Tromsø
genre_facet Tromsø
op_source 14
3/2009
op_relation Nofima rapportserie
https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=aOn2cKeoQtKoQ3I3%2bb5WXIN%2b6iZruevYZDdJwgzx1dY%3d&docid=03761ac0bde5f4b949cb2328d204edfd7
Nofima AS: 20146
urn:isbn:978-82-7251-665-8
http://hdl.handle.net/11250/2565963
cristin:1172616
_version_ 1766219138886270976