Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere
Målet med undersøkelsen var å identifisere forbrukernes oppfatning av fersk fisk. Hovedfokuset var å se på hvor lenge en fisk er fersk og hva som inkluderes i begrepet ”ferskfisk”. I tillegg ønsket vi å se på hvor ofte de spiste fisk til middag, forholdet til fersk- og frossenfisk, samt tanker rundt...
Main Author: | |
---|---|
Format: | Report |
Language: | unknown |
Published: |
Nofima AS
2009
|
Subjects: | |
Online Access: | http://hdl.handle.net/11250/2565963 |
id |
ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2565963 |
---|---|
record_format |
openpolar |
spelling |
ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2565963 2023-05-15T18:34:25+02:00 Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere Rapport/Report 3/2009 English summary Nøstvold, Bjørg Helen 2009 application/pdf http://hdl.handle.net/11250/2565963 mis unknown Nofima AS Nofima rapportserie https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=aOn2cKeoQtKoQ3I3%2bb5WXIN%2b6iZruevYZDdJwgzx1dY%3d&docid=03761ac0bde5f4b949cb2328d204edfd7 Nofima AS: 20146 urn:isbn:978-82-7251-665-8 http://hdl.handle.net/11250/2565963 cristin:1172616 14 3/2009 Research report 2009 ftnofima 2022-11-18T06:51:10Z Målet med undersøkelsen var å identifisere forbrukernes oppfatning av fersk fisk. Hovedfokuset var å se på hvor lenge en fisk er fersk og hva som inkluderes i begrepet ”ferskfisk”. I tillegg ønsket vi å se på hvor ofte de spiste fisk til middag, forholdet til fersk- og frossenfisk, samt tanker rundt holdbarhet, kvalitet og pris. Undersøkelsen er gjennomført i Oslo og Tromsø. Våre intervjuer avslørte at konsumenten har en formening om at fersk fisk ikke bør være mer enn maksimalt 2-3 dager gammel. Noen inkluderte alt fra lettsaltede og røykte til frosne produkter i begrepet ”fersk fisk”. Det synes å være en oppfatning av at fersk fisk er mye dyrere enn frossen fisk, og at fisk generelt er meget dyrt, noe som ikke er riktig. Konsumet av fisk er høyere og mer variert i Tromsø enn i Oslo. I Oslo ser vi en tendens til at de som spiser mye fisk holder seg til frossenfisk. Ytterligere informasjon om hva som er situasjonen når det gjelder faktisk kunnskap og feilinformasjon hos forbrukeren, er viktig for å velge riktig framgangsmåte når man skal forberede konsumenten på å motta informasjon om fangst- og slaktedato, informasjon som blir obligatorisk fra 1. januar 2010. Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere Rapport/Report 3/2009 English summary publishedVersion Report Tromsø Nofima Knowledge Archive (Brage) Motta ENVELOPE(143.887,143.887,59.677,59.677) Synes ENVELOPE(6.028,6.028,62.538,62.538) Tromsø |
institution |
Open Polar |
collection |
Nofima Knowledge Archive (Brage) |
op_collection_id |
ftnofima |
language |
unknown |
description |
Målet med undersøkelsen var å identifisere forbrukernes oppfatning av fersk fisk. Hovedfokuset var å se på hvor lenge en fisk er fersk og hva som inkluderes i begrepet ”ferskfisk”. I tillegg ønsket vi å se på hvor ofte de spiste fisk til middag, forholdet til fersk- og frossenfisk, samt tanker rundt holdbarhet, kvalitet og pris. Undersøkelsen er gjennomført i Oslo og Tromsø. Våre intervjuer avslørte at konsumenten har en formening om at fersk fisk ikke bør være mer enn maksimalt 2-3 dager gammel. Noen inkluderte alt fra lettsaltede og røykte til frosne produkter i begrepet ”fersk fisk”. Det synes å være en oppfatning av at fersk fisk er mye dyrere enn frossen fisk, og at fisk generelt er meget dyrt, noe som ikke er riktig. Konsumet av fisk er høyere og mer variert i Tromsø enn i Oslo. I Oslo ser vi en tendens til at de som spiser mye fisk holder seg til frossenfisk. Ytterligere informasjon om hva som er situasjonen når det gjelder faktisk kunnskap og feilinformasjon hos forbrukeren, er viktig for å velge riktig framgangsmåte når man skal forberede konsumenten på å motta informasjon om fangst- og slaktedato, informasjon som blir obligatorisk fra 1. januar 2010. Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere Rapport/Report 3/2009 English summary publishedVersion |
format |
Report |
author |
Nøstvold, Bjørg Helen |
spellingShingle |
Nøstvold, Bjørg Helen Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere |
author_facet |
Nøstvold, Bjørg Helen |
author_sort |
Nøstvold, Bjørg Helen |
title |
Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere |
title_short |
Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere |
title_full |
Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere |
title_fullStr |
Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere |
title_full_unstemmed |
Hva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere |
title_sort |
hva er fersk fisk?en eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere |
publisher |
Nofima AS |
publishDate |
2009 |
url |
http://hdl.handle.net/11250/2565963 |
long_lat |
ENVELOPE(143.887,143.887,59.677,59.677) ENVELOPE(6.028,6.028,62.538,62.538) |
geographic |
Motta Synes Tromsø |
geographic_facet |
Motta Synes Tromsø |
genre |
Tromsø |
genre_facet |
Tromsø |
op_source |
14 3/2009 |
op_relation |
Nofima rapportserie https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=aOn2cKeoQtKoQ3I3%2bb5WXIN%2b6iZruevYZDdJwgzx1dY%3d&docid=03761ac0bde5f4b949cb2328d204edfd7 Nofima AS: 20146 urn:isbn:978-82-7251-665-8 http://hdl.handle.net/11250/2565963 cristin:1172616 |
_version_ |
1766219138886270976 |