Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens
Den overordnede målsetningen med prosjektet var å utvikle middagsretter med fryste pillede reker som ingrediens til det norske forbrukermarkedet. Prosjektet har utviklet 17 oppskrifter som har fått god evaluering i forbrukertester i Tromsø og Stavanger. Videre har prosjektet vist at 3 av disse oppsk...
Main Authors: | , |
---|---|
Format: | Report |
Language: | unknown |
Published: |
Nofima AS
2011
|
Subjects: | |
Online Access: | http://hdl.handle.net/11250/2557694 |
id |
ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2557694 |
---|---|
record_format |
openpolar |
spelling |
ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2557694 2023-05-15T18:34:17+02:00 Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens Rapport/Report 23/2011 english summar Heide, Morten Carlehög, Mats 2011 application/pdf http://hdl.handle.net/11250/2557694 mis unknown Nofima AS Nofima rapportserie https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=T9YPopAGG6CXguTkCaXAU6G6%2boDd4G4rmPgdXwfxgps%3d&docid=0ba2992f6c63b46438a5f562d198221b8 Nofima AS: 21096 Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900520 http://hdl.handle.net/11250/2557694 cristin:1160441 65 23/2011 Research report 2011 ftnofima 2022-11-18T06:51:01Z Den overordnede målsetningen med prosjektet var å utvikle middagsretter med fryste pillede reker som ingrediens til det norske forbrukermarkedet. Prosjektet har utviklet 17 oppskrifter som har fått god evaluering i forbrukertester i Tromsø og Stavanger. Videre har prosjektet vist at 3 av disse oppskriftene presterer godt i en konkret brukssituasjon, de krever liten tid og kunnskap og er enkle å tilberede. Oppskriftene er tatt i bruk av næringen, både på emballasje, i oppskriftshefter og på nettsider. Oppskriftene ble utviklet av kokker fra 3 ulike matfaglige miljøer med basis i 4 ulike typer fryste pillede reker. Rettene ble utprøvd av totalt 400 forbrukere i en kantinetest i Tromsø og Stavanger. I videreføringen av kantinetesten ble 3 retter testet ut av 210 forbrukere i en hjemmetest i Tromsø. Prosjektet viser at forbrukerne både Tromsø og Stavanger har svært liten erfaring i å kjøpe og anvende pillede reker. Dette gjør det viktig for rekeindustrien å synliggjøre for forbrukerne at disse produktene er på markedet, og at det er utviklet en rekke oppskrifter for rekene. Forbrukerne forventet at retter med pillede reker skulle være mer komplisert å tilberede enn de erfarte. Dette kan være en potensiell barriere for at forbrukerne tar i bruk oppskriftene fra dette prosjektet. Av denne grunn burde rekenæringen kommunisere til forbruker at middagsrettene med reke er enkle å tilberede, særlig rettene som ble testet hjemme av forbruker. Rapport/Report 23/2011 english summar Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens publishedVersion Report Tromsø Nofima Knowledge Archive (Brage) Tromsø |
institution |
Open Polar |
collection |
Nofima Knowledge Archive (Brage) |
op_collection_id |
ftnofima |
language |
unknown |
description |
Den overordnede målsetningen med prosjektet var å utvikle middagsretter med fryste pillede reker som ingrediens til det norske forbrukermarkedet. Prosjektet har utviklet 17 oppskrifter som har fått god evaluering i forbrukertester i Tromsø og Stavanger. Videre har prosjektet vist at 3 av disse oppskriftene presterer godt i en konkret brukssituasjon, de krever liten tid og kunnskap og er enkle å tilberede. Oppskriftene er tatt i bruk av næringen, både på emballasje, i oppskriftshefter og på nettsider. Oppskriftene ble utviklet av kokker fra 3 ulike matfaglige miljøer med basis i 4 ulike typer fryste pillede reker. Rettene ble utprøvd av totalt 400 forbrukere i en kantinetest i Tromsø og Stavanger. I videreføringen av kantinetesten ble 3 retter testet ut av 210 forbrukere i en hjemmetest i Tromsø. Prosjektet viser at forbrukerne både Tromsø og Stavanger har svært liten erfaring i å kjøpe og anvende pillede reker. Dette gjør det viktig for rekeindustrien å synliggjøre for forbrukerne at disse produktene er på markedet, og at det er utviklet en rekke oppskrifter for rekene. Forbrukerne forventet at retter med pillede reker skulle være mer komplisert å tilberede enn de erfarte. Dette kan være en potensiell barriere for at forbrukerne tar i bruk oppskriftene fra dette prosjektet. Av denne grunn burde rekenæringen kommunisere til forbruker at middagsrettene med reke er enkle å tilberede, særlig rettene som ble testet hjemme av forbruker. Rapport/Report 23/2011 english summar Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens publishedVersion |
format |
Report |
author |
Heide, Morten Carlehög, Mats |
spellingShingle |
Heide, Morten Carlehög, Mats Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens |
author_facet |
Heide, Morten Carlehög, Mats |
author_sort |
Heide, Morten |
title |
Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens |
title_short |
Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens |
title_full |
Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens |
title_fullStr |
Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens |
title_full_unstemmed |
Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens |
title_sort |
nye rekeprodukter til det norske markedet utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens |
publisher |
Nofima AS |
publishDate |
2011 |
url |
http://hdl.handle.net/11250/2557694 |
geographic |
Tromsø |
geographic_facet |
Tromsø |
genre |
Tromsø |
genre_facet |
Tromsø |
op_source |
65 23/2011 |
op_relation |
Nofima rapportserie https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=T9YPopAGG6CXguTkCaXAU6G6%2boDd4G4rmPgdXwfxgps%3d&docid=0ba2992f6c63b46438a5f562d198221b8 Nofima AS: 21096 Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900520 http://hdl.handle.net/11250/2557694 cristin:1160441 |
_version_ |
1766218959100575744 |