Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens

Den overordnede målsetningen med prosjektet var å utvikle middagsretter med fryste pillede reker som ingrediens til det norske forbrukermarkedet. Prosjektet har utviklet 17 oppskrifter som har fått god evaluering i forbrukertester i Tromsø og Stavanger. Videre har prosjektet vist at 3 av disse oppsk...

Full description

Bibliographic Details
Main Authors: Heide, Morten, Carlehög, Mats
Format: Report
Language:unknown
Published: Nofima AS 2011
Subjects:
Online Access:http://hdl.handle.net/11250/2557694
id ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2557694
record_format openpolar
spelling ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2557694 2023-05-15T18:34:17+02:00 Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens Rapport/Report 23/2011 english summar Heide, Morten Carlehög, Mats 2011 application/pdf http://hdl.handle.net/11250/2557694 mis unknown Nofima AS Nofima rapportserie https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=T9YPopAGG6CXguTkCaXAU6G6%2boDd4G4rmPgdXwfxgps%3d&docid=0ba2992f6c63b46438a5f562d198221b8 Nofima AS: 21096 Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900520 http://hdl.handle.net/11250/2557694 cristin:1160441 65 23/2011 Research report 2011 ftnofima 2022-11-18T06:51:01Z Den overordnede målsetningen med prosjektet var å utvikle middagsretter med fryste pillede reker som ingrediens til det norske forbrukermarkedet. Prosjektet har utviklet 17 oppskrifter som har fått god evaluering i forbrukertester i Tromsø og Stavanger. Videre har prosjektet vist at 3 av disse oppskriftene presterer godt i en konkret brukssituasjon, de krever liten tid og kunnskap og er enkle å tilberede. Oppskriftene er tatt i bruk av næringen, både på emballasje, i oppskriftshefter og på nettsider. Oppskriftene ble utviklet av kokker fra 3 ulike matfaglige miljøer med basis i 4 ulike typer fryste pillede reker. Rettene ble utprøvd av totalt 400 forbrukere i en kantinetest i Tromsø og Stavanger. I videreføringen av kantinetesten ble 3 retter testet ut av 210 forbrukere i en hjemmetest i Tromsø. Prosjektet viser at forbrukerne både Tromsø og Stavanger har svært liten erfaring i å kjøpe og anvende pillede reker. Dette gjør det viktig for rekeindustrien å synliggjøre for forbrukerne at disse produktene er på markedet, og at det er utviklet en rekke oppskrifter for rekene. Forbrukerne forventet at retter med pillede reker skulle være mer komplisert å tilberede enn de erfarte. Dette kan være en potensiell barriere for at forbrukerne tar i bruk oppskriftene fra dette prosjektet. Av denne grunn burde rekenæringen kommunisere til forbruker at middagsrettene med reke er enkle å tilberede, særlig rettene som ble testet hjemme av forbruker. Rapport/Report 23/2011 english summar Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens publishedVersion Report Tromsø Nofima Knowledge Archive (Brage) Tromsø
institution Open Polar
collection Nofima Knowledge Archive (Brage)
op_collection_id ftnofima
language unknown
description Den overordnede målsetningen med prosjektet var å utvikle middagsretter med fryste pillede reker som ingrediens til det norske forbrukermarkedet. Prosjektet har utviklet 17 oppskrifter som har fått god evaluering i forbrukertester i Tromsø og Stavanger. Videre har prosjektet vist at 3 av disse oppskriftene presterer godt i en konkret brukssituasjon, de krever liten tid og kunnskap og er enkle å tilberede. Oppskriftene er tatt i bruk av næringen, både på emballasje, i oppskriftshefter og på nettsider. Oppskriftene ble utviklet av kokker fra 3 ulike matfaglige miljøer med basis i 4 ulike typer fryste pillede reker. Rettene ble utprøvd av totalt 400 forbrukere i en kantinetest i Tromsø og Stavanger. I videreføringen av kantinetesten ble 3 retter testet ut av 210 forbrukere i en hjemmetest i Tromsø. Prosjektet viser at forbrukerne både Tromsø og Stavanger har svært liten erfaring i å kjøpe og anvende pillede reker. Dette gjør det viktig for rekeindustrien å synliggjøre for forbrukerne at disse produktene er på markedet, og at det er utviklet en rekke oppskrifter for rekene. Forbrukerne forventet at retter med pillede reker skulle være mer komplisert å tilberede enn de erfarte. Dette kan være en potensiell barriere for at forbrukerne tar i bruk oppskriftene fra dette prosjektet. Av denne grunn burde rekenæringen kommunisere til forbruker at middagsrettene med reke er enkle å tilberede, særlig rettene som ble testet hjemme av forbruker. Rapport/Report 23/2011 english summar Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens publishedVersion
format Report
author Heide, Morten
Carlehög, Mats
spellingShingle Heide, Morten
Carlehög, Mats
Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens
author_facet Heide, Morten
Carlehög, Mats
author_sort Heide, Morten
title Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens
title_short Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens
title_full Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens
title_fullStr Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens
title_full_unstemmed Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens
title_sort nye rekeprodukter til det norske markedet utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens
publisher Nofima AS
publishDate 2011
url http://hdl.handle.net/11250/2557694
geographic Tromsø
geographic_facet Tromsø
genre Tromsø
genre_facet Tromsø
op_source 65
23/2011
op_relation Nofima rapportserie
https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=T9YPopAGG6CXguTkCaXAU6G6%2boDd4G4rmPgdXwfxgps%3d&docid=0ba2992f6c63b46438a5f562d198221b8
Nofima AS: 21096
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900520
http://hdl.handle.net/11250/2557694
cristin:1160441
_version_ 1766218959100575744