Klippfisk i Brasil.Hvordan påvirker nye klippfiskprodukter i det brasilianske markedet norsk eksport av klippfisk?

Det brasilianske markedet har blitt tilført stadig nye produkter som kan true posisjonen til norsk klippfisk. Konkurransen kommer i første rekke fra saltet fisk i opprevet form, og fryst utvannet fisk. Importen av slike produkter øker mer enn importen av norsk klippfisk. Markedsandelen til norsk kli...

Full description

Bibliographic Details
Main Authors: Egeness, Finn-Arne, Pleym, Ingelinn Eskildsen
Format: Report
Language:unknown
Published: Nofima AS 2012
Subjects:
Online Access:http://hdl.handle.net/11250/2504644
id ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2504644
record_format openpolar
spelling ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2504644 2023-05-15T13:09:24+02:00 Klippfisk i Brasil.Hvordan påvirker nye klippfiskprodukter i det brasilianske markedet norsk eksport av klippfisk? Rapport/Report 27/2012 English summary Egeness, Finn-Arne Pleym, Ingelinn Eskildsen 2012 application/octet-stream http://hdl.handle.net/11250/2504644 mis unknown Nofima AS Nofima rapportserie https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=Pt%2fZXFPlNaoEVoicbUi107riVjhc%2bDNH9gGQpl4OOt4%3d&docid=012ee38b4935f42aea6c56fd8c924aabe Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900783 Nofima AS: 10255-2 urn:isbn:978-82-8296-011-3 http://hdl.handle.net/11250/2504644 cristin:1154398 24 27/2012 Research report 2012 ftnofima 2022-11-18T06:51:03Z Det brasilianske markedet har blitt tilført stadig nye produkter som kan true posisjonen til norsk klippfisk. Konkurransen kommer i første rekke fra saltet fisk i opprevet form, og fryst utvannet fisk. Importen av slike produkter øker mer enn importen av norsk klippfisk. Markedsandelen til norsk klippfisk er derfor redusert fra 86 % til 61 % de siste 5 åra. De nye produktene som er introdusert i det brasilianske markedet har ulike fortrinn og truer ulike deler av norsk klippfiskeksport. Fryst utvannet torsk er et bekvemmelig, men kostbart alternativ til fullsaltet klippfisk av torsk. Portugal er største produsent av dette produktet. I 2011 kjøpte brasilianske forbrukere rundt 4.500 tonn fryst utvannet torsk. Det tilsvarer 10 % av det totale klippfiskmarkedet. Ser en utelukkende på kategorien klippfisk torsk har fryste utvannede produkter tatt 20–25 % av markedet. Saltet alaska pollock produsert i Kina selges ferdig opprevet i Brasil. Det er dermed enklere å tilberede enn klippfisk av sei som enten selges i biter med skinn og bein eller som hel flekket fisk. Mange forbrukere synes det er vanskelig å skjære opp klippfisk. De kinesiske produktene er dermed enklere å tilberede. Produktet er lavere priset og har en lysere farge enn sei. Rapport/Report 27/2012 English summary Klippfisk i Brasil.Hvordan påvirker nye klippfiskprodukter i det brasilianske markedet norsk eksport av klippfisk? publishedVersion Report alaska pollock Alaska Nofima Knowledge Archive (Brage) Saltet ENVELOPE(8.876,8.876,62.830,62.830) Synes ENVELOPE(6.028,6.028,62.538,62.538)
institution Open Polar
collection Nofima Knowledge Archive (Brage)
op_collection_id ftnofima
language unknown
description Det brasilianske markedet har blitt tilført stadig nye produkter som kan true posisjonen til norsk klippfisk. Konkurransen kommer i første rekke fra saltet fisk i opprevet form, og fryst utvannet fisk. Importen av slike produkter øker mer enn importen av norsk klippfisk. Markedsandelen til norsk klippfisk er derfor redusert fra 86 % til 61 % de siste 5 åra. De nye produktene som er introdusert i det brasilianske markedet har ulike fortrinn og truer ulike deler av norsk klippfiskeksport. Fryst utvannet torsk er et bekvemmelig, men kostbart alternativ til fullsaltet klippfisk av torsk. Portugal er største produsent av dette produktet. I 2011 kjøpte brasilianske forbrukere rundt 4.500 tonn fryst utvannet torsk. Det tilsvarer 10 % av det totale klippfiskmarkedet. Ser en utelukkende på kategorien klippfisk torsk har fryste utvannede produkter tatt 20–25 % av markedet. Saltet alaska pollock produsert i Kina selges ferdig opprevet i Brasil. Det er dermed enklere å tilberede enn klippfisk av sei som enten selges i biter med skinn og bein eller som hel flekket fisk. Mange forbrukere synes det er vanskelig å skjære opp klippfisk. De kinesiske produktene er dermed enklere å tilberede. Produktet er lavere priset og har en lysere farge enn sei. Rapport/Report 27/2012 English summary Klippfisk i Brasil.Hvordan påvirker nye klippfiskprodukter i det brasilianske markedet norsk eksport av klippfisk? publishedVersion
format Report
author Egeness, Finn-Arne
Pleym, Ingelinn Eskildsen
spellingShingle Egeness, Finn-Arne
Pleym, Ingelinn Eskildsen
Klippfisk i Brasil.Hvordan påvirker nye klippfiskprodukter i det brasilianske markedet norsk eksport av klippfisk?
author_facet Egeness, Finn-Arne
Pleym, Ingelinn Eskildsen
author_sort Egeness, Finn-Arne
title Klippfisk i Brasil.Hvordan påvirker nye klippfiskprodukter i det brasilianske markedet norsk eksport av klippfisk?
title_short Klippfisk i Brasil.Hvordan påvirker nye klippfiskprodukter i det brasilianske markedet norsk eksport av klippfisk?
title_full Klippfisk i Brasil.Hvordan påvirker nye klippfiskprodukter i det brasilianske markedet norsk eksport av klippfisk?
title_fullStr Klippfisk i Brasil.Hvordan påvirker nye klippfiskprodukter i det brasilianske markedet norsk eksport av klippfisk?
title_full_unstemmed Klippfisk i Brasil.Hvordan påvirker nye klippfiskprodukter i det brasilianske markedet norsk eksport av klippfisk?
title_sort klippfisk i brasil.hvordan påvirker nye klippfiskprodukter i det brasilianske markedet norsk eksport av klippfisk?
publisher Nofima AS
publishDate 2012
url http://hdl.handle.net/11250/2504644
long_lat ENVELOPE(8.876,8.876,62.830,62.830)
ENVELOPE(6.028,6.028,62.538,62.538)
geographic Saltet
Synes
geographic_facet Saltet
Synes
genre alaska pollock
Alaska
genre_facet alaska pollock
Alaska
op_source 24
27/2012
op_relation Nofima rapportserie
https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=Pt%2fZXFPlNaoEVoicbUi107riVjhc%2bDNH9gGQpl4OOt4%3d&docid=012ee38b4935f42aea6c56fd8c924aabe
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900783
Nofima AS: 10255-2
urn:isbn:978-82-8296-011-3
http://hdl.handle.net/11250/2504644
cristin:1154398
_version_ 1766175826224611328