Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter
Sushikonsumet har økt voldsomt de siste årene, både i Norge og i en rekke internasjonale markeder. Fra å være et ukjent, eksotisk og eksklusivt gourmetprodukt har sushi utviklet seg til et volumprodukt med stort salg av ferdige sushibrett i butikkhyllene. I Tyskland har vi sett et marked som på mang...
Main Authors: | , |
---|---|
Format: | Report |
Language: | unknown |
Published: |
Nofima AS
2012
|
Subjects: | |
Online Access: | http://hdl.handle.net/11250/2504610 |
id |
ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2504610 |
---|---|
record_format |
openpolar |
spelling |
ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2504610 2023-05-15T17:05:13+02:00 Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter Rapport/Report 31/2012 English summary Ryeng, Agnete A Iversen, Audun 2012 application/octet-stream http://hdl.handle.net/11250/2504610 mis unknown Nofima AS Nofima rapportserie https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=7rUBi4rjXMs8cazV1idYsm%2bWpWuTTw9CmqfBaKdaKoQ%3d&docid=0532a283fe03e4fc5a53b7f15299c905a Nofima AS: 10037 Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900705 urn:isbn:978-82-8296-019-9 http://hdl.handle.net/11250/2504610 cristin:1154474 17 31/2012 Research report 2012 ftnofima 2022-11-18T06:51:05Z Sushikonsumet har økt voldsomt de siste årene, både i Norge og i en rekke internasjonale markeder. Fra å være et ukjent, eksotisk og eksklusivt gourmetprodukt har sushi utviklet seg til et volumprodukt med stort salg av ferdige sushibrett i butikkhyllene. I Tyskland har vi sett et marked som på mange måter er mer modent enn det norske. Utvalget i butikk er større i antall varianter, men likevel med mindre spenn i kvalitet. Markedet for butikksushi er dominert av tre store produsenter. På lignende måte ser vi også at noen få kjeder har bygd opp god dekning av sushirestauranter med take-away-muligheter i alle de litt større byene. Av norske råvarer ser vi at laksen har en sterk posisjon. Ellers finner man eksempler på at kveite, kongekrabbe og reker er brukt, men i mye mindre skala. Laksen kjøpes som regel hel eller filetert, mens både restauranter og produsenter ellers ser ut til å foretrekke råvarer som er ferdig kuttet. Det meste av sjømat til sushi importeres fra Asia, og det aller meste av det igjen som ferdige toppinger pakket på brett. Rapport/Report 31/2012 English summary Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter publishedVersion Report Kongekrabbe Nofima Knowledge Archive (Brage) Bygd ENVELOPE(15.403,15.403,68.727,68.727) Laksen ENVELOPE(12.319,12.319,65.351,65.351) |
institution |
Open Polar |
collection |
Nofima Knowledge Archive (Brage) |
op_collection_id |
ftnofima |
language |
unknown |
description |
Sushikonsumet har økt voldsomt de siste årene, både i Norge og i en rekke internasjonale markeder. Fra å være et ukjent, eksotisk og eksklusivt gourmetprodukt har sushi utviklet seg til et volumprodukt med stort salg av ferdige sushibrett i butikkhyllene. I Tyskland har vi sett et marked som på mange måter er mer modent enn det norske. Utvalget i butikk er større i antall varianter, men likevel med mindre spenn i kvalitet. Markedet for butikksushi er dominert av tre store produsenter. På lignende måte ser vi også at noen få kjeder har bygd opp god dekning av sushirestauranter med take-away-muligheter i alle de litt større byene. Av norske råvarer ser vi at laksen har en sterk posisjon. Ellers finner man eksempler på at kveite, kongekrabbe og reker er brukt, men i mye mindre skala. Laksen kjøpes som regel hel eller filetert, mens både restauranter og produsenter ellers ser ut til å foretrekke råvarer som er ferdig kuttet. Det meste av sjømat til sushi importeres fra Asia, og det aller meste av det igjen som ferdige toppinger pakket på brett. Rapport/Report 31/2012 English summary Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter publishedVersion |
format |
Report |
author |
Ryeng, Agnete A Iversen, Audun |
spellingShingle |
Ryeng, Agnete A Iversen, Audun Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter |
author_facet |
Ryeng, Agnete A Iversen, Audun |
author_sort |
Ryeng, Agnete A |
title |
Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter |
title_short |
Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter |
title_full |
Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter |
title_fullStr |
Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter |
title_full_unstemmed |
Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter |
title_sort |
sushi i tyskland: produkter og konsepter |
publisher |
Nofima AS |
publishDate |
2012 |
url |
http://hdl.handle.net/11250/2504610 |
long_lat |
ENVELOPE(15.403,15.403,68.727,68.727) ENVELOPE(12.319,12.319,65.351,65.351) |
geographic |
Bygd Laksen |
geographic_facet |
Bygd Laksen |
genre |
Kongekrabbe |
genre_facet |
Kongekrabbe |
op_source |
17 31/2012 |
op_relation |
Nofima rapportserie https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=7rUBi4rjXMs8cazV1idYsm%2bWpWuTTw9CmqfBaKdaKoQ%3d&docid=0532a283fe03e4fc5a53b7f15299c905a Nofima AS: 10037 Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900705 urn:isbn:978-82-8296-019-9 http://hdl.handle.net/11250/2504610 cristin:1154474 |
_version_ |
1766059634275123200 |