Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter

Sushikonsumet har økt voldsomt de siste årene, både i Norge og i en rekke internasjonale markeder. Fra å være et ukjent, eksotisk og eksklusivt gourmetprodukt har sushi utviklet seg til et volumprodukt med stort salg av ferdige sushibrett i butikkhyllene. I Tyskland har vi sett et marked som på mang...

Full description

Bibliographic Details
Main Authors: Ryeng, Agnete A, Iversen, Audun
Format: Report
Language:unknown
Published: Nofima AS 2012
Subjects:
Online Access:http://hdl.handle.net/11250/2504610
id ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2504610
record_format openpolar
spelling ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2504610 2023-05-15T17:05:13+02:00 Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter Rapport/Report 31/2012 English summary Ryeng, Agnete A Iversen, Audun 2012 application/octet-stream http://hdl.handle.net/11250/2504610 mis unknown Nofima AS Nofima rapportserie https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=7rUBi4rjXMs8cazV1idYsm%2bWpWuTTw9CmqfBaKdaKoQ%3d&docid=0532a283fe03e4fc5a53b7f15299c905a Nofima AS: 10037 Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900705 urn:isbn:978-82-8296-019-9 http://hdl.handle.net/11250/2504610 cristin:1154474 17 31/2012 Research report 2012 ftnofima 2022-11-18T06:51:05Z Sushikonsumet har økt voldsomt de siste årene, både i Norge og i en rekke internasjonale markeder. Fra å være et ukjent, eksotisk og eksklusivt gourmetprodukt har sushi utviklet seg til et volumprodukt med stort salg av ferdige sushibrett i butikkhyllene. I Tyskland har vi sett et marked som på mange måter er mer modent enn det norske. Utvalget i butikk er større i antall varianter, men likevel med mindre spenn i kvalitet. Markedet for butikksushi er dominert av tre store produsenter. På lignende måte ser vi også at noen få kjeder har bygd opp god dekning av sushirestauranter med take-away-muligheter i alle de litt større byene. Av norske råvarer ser vi at laksen har en sterk posisjon. Ellers finner man eksempler på at kveite, kongekrabbe og reker er brukt, men i mye mindre skala. Laksen kjøpes som regel hel eller filetert, mens både restauranter og produsenter ellers ser ut til å foretrekke råvarer som er ferdig kuttet. Det meste av sjømat til sushi importeres fra Asia, og det aller meste av det igjen som ferdige toppinger pakket på brett. Rapport/Report 31/2012 English summary Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter publishedVersion Report Kongekrabbe Nofima Knowledge Archive (Brage) Bygd ENVELOPE(15.403,15.403,68.727,68.727) Laksen ENVELOPE(12.319,12.319,65.351,65.351)
institution Open Polar
collection Nofima Knowledge Archive (Brage)
op_collection_id ftnofima
language unknown
description Sushikonsumet har økt voldsomt de siste årene, både i Norge og i en rekke internasjonale markeder. Fra å være et ukjent, eksotisk og eksklusivt gourmetprodukt har sushi utviklet seg til et volumprodukt med stort salg av ferdige sushibrett i butikkhyllene. I Tyskland har vi sett et marked som på mange måter er mer modent enn det norske. Utvalget i butikk er større i antall varianter, men likevel med mindre spenn i kvalitet. Markedet for butikksushi er dominert av tre store produsenter. På lignende måte ser vi også at noen få kjeder har bygd opp god dekning av sushirestauranter med take-away-muligheter i alle de litt større byene. Av norske råvarer ser vi at laksen har en sterk posisjon. Ellers finner man eksempler på at kveite, kongekrabbe og reker er brukt, men i mye mindre skala. Laksen kjøpes som regel hel eller filetert, mens både restauranter og produsenter ellers ser ut til å foretrekke råvarer som er ferdig kuttet. Det meste av sjømat til sushi importeres fra Asia, og det aller meste av det igjen som ferdige toppinger pakket på brett. Rapport/Report 31/2012 English summary Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter publishedVersion
format Report
author Ryeng, Agnete A
Iversen, Audun
spellingShingle Ryeng, Agnete A
Iversen, Audun
Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter
author_facet Ryeng, Agnete A
Iversen, Audun
author_sort Ryeng, Agnete A
title Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter
title_short Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter
title_full Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter
title_fullStr Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter
title_full_unstemmed Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter
title_sort sushi i tyskland: produkter og konsepter
publisher Nofima AS
publishDate 2012
url http://hdl.handle.net/11250/2504610
long_lat ENVELOPE(15.403,15.403,68.727,68.727)
ENVELOPE(12.319,12.319,65.351,65.351)
geographic Bygd
Laksen
geographic_facet Bygd
Laksen
genre Kongekrabbe
genre_facet Kongekrabbe
op_source 17
31/2012
op_relation Nofima rapportserie
https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=7rUBi4rjXMs8cazV1idYsm%2bWpWuTTw9CmqfBaKdaKoQ%3d&docid=0532a283fe03e4fc5a53b7f15299c905a
Nofima AS: 10037
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900705
urn:isbn:978-82-8296-019-9
http://hdl.handle.net/11250/2504610
cristin:1154474
_version_ 1766059634275123200