Metodikk og råstoffdata for torskeforsøk - Prøveopparbeiding til forsøk i OPTIMAL II

Denne rapporten beskriver metodikk og råstoffdata for karakterisering og opparbeiding av prøvemateriale til analyse av kvalitet ved varmebehandling av torsk. Torsk fra Havbruksstasjonen i Tromsø ble benyttet. Filetene ble individmerket og data samlet fra anlegg og etter rigor mortis. Øvrige analyser...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Blikra, Marthe Jordbrekk
Format: Report
Language:unknown
Published: Nofima AS 2018
Subjects:
Online Access:http://hdl.handle.net/11250/2494416
id ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2494416
record_format openpolar
spelling ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2494416 2023-05-15T18:34:34+02:00 Metodikk og råstoffdata for torskeforsøk - Prøveopparbeiding til forsøk i OPTIMAL II Method and raw material data for experiments with cod Blikra, Marthe Jordbrekk 2018 application/pdf http://hdl.handle.net/11250/2494416 mis unknown Nofima AS Nofima rapportserie https://nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/public/ERTy0acAxKFNgq4fCUXKD50Bjozl4nziEgXKNvzLlBOlKw Nofima AS: 11849 urn:isbn:978-82-8296-539-2 http://hdl.handle.net/11250/2494416 cristin:1570380 16 5/2018 Research report 2018 ftnofima 2022-11-18T06:50:57Z Denne rapporten beskriver metodikk og råstoffdata for karakterisering og opparbeiding av prøvemateriale til analyse av kvalitet ved varmebehandling av torsk. Torsk fra Havbruksstasjonen i Tromsø ble benyttet. Filetene ble individmerket og data samlet fra anlegg og etter rigor mortis. Øvrige analyser for å undersøke kondisjon og stress ved slakt ble utført på anlegg på et utvalg av fisken direkte etter slakting. Prøvene ble videre behandlet etter rigor mortis, og både naturelle torskeloins og torskeloins langtidssalta ved ulike lave saltkonsentrasjoner ble opparbeidet. Loins ble fryst inn før videre opparbeiding til mindre prøver, som var spesifikke til analysen prøvene skulle benyttes til. Prøvene skal benyttes av tre bachelorstudenter, en masterstudent og en PhD-student i arbeid med kvalitetsendringer under prosessering av torsk, i prosjektet OPTIMAL II. Method and raw material data for experiments with cod publishedVersion Report Tromsø Nofima Knowledge Archive (Brage) Tromsø
institution Open Polar
collection Nofima Knowledge Archive (Brage)
op_collection_id ftnofima
language unknown
description Denne rapporten beskriver metodikk og råstoffdata for karakterisering og opparbeiding av prøvemateriale til analyse av kvalitet ved varmebehandling av torsk. Torsk fra Havbruksstasjonen i Tromsø ble benyttet. Filetene ble individmerket og data samlet fra anlegg og etter rigor mortis. Øvrige analyser for å undersøke kondisjon og stress ved slakt ble utført på anlegg på et utvalg av fisken direkte etter slakting. Prøvene ble videre behandlet etter rigor mortis, og både naturelle torskeloins og torskeloins langtidssalta ved ulike lave saltkonsentrasjoner ble opparbeidet. Loins ble fryst inn før videre opparbeiding til mindre prøver, som var spesifikke til analysen prøvene skulle benyttes til. Prøvene skal benyttes av tre bachelorstudenter, en masterstudent og en PhD-student i arbeid med kvalitetsendringer under prosessering av torsk, i prosjektet OPTIMAL II. Method and raw material data for experiments with cod publishedVersion
format Report
author Blikra, Marthe Jordbrekk
spellingShingle Blikra, Marthe Jordbrekk
Metodikk og råstoffdata for torskeforsøk - Prøveopparbeiding til forsøk i OPTIMAL II
author_facet Blikra, Marthe Jordbrekk
author_sort Blikra, Marthe Jordbrekk
title Metodikk og råstoffdata for torskeforsøk - Prøveopparbeiding til forsøk i OPTIMAL II
title_short Metodikk og råstoffdata for torskeforsøk - Prøveopparbeiding til forsøk i OPTIMAL II
title_full Metodikk og råstoffdata for torskeforsøk - Prøveopparbeiding til forsøk i OPTIMAL II
title_fullStr Metodikk og råstoffdata for torskeforsøk - Prøveopparbeiding til forsøk i OPTIMAL II
title_full_unstemmed Metodikk og råstoffdata for torskeforsøk - Prøveopparbeiding til forsøk i OPTIMAL II
title_sort metodikk og råstoffdata for torskeforsøk - prøveopparbeiding til forsøk i optimal ii
publisher Nofima AS
publishDate 2018
url http://hdl.handle.net/11250/2494416
geographic Tromsø
geographic_facet Tromsø
genre Tromsø
genre_facet Tromsø
op_source 16
5/2018
op_relation Nofima rapportserie
https://nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/public/ERTy0acAxKFNgq4fCUXKD50Bjozl4nziEgXKNvzLlBOlKw
Nofima AS: 11849
urn:isbn:978-82-8296-539-2
http://hdl.handle.net/11250/2494416
cristin:1570380
_version_ 1766219353970180096