Kunnskapsstatus; fôr til villfanget, levendelagret torsk
Villfanget levendelagret torsk skal tilbys mat etter maksimalt 4 uker. Den kan så lagres videre inntil 12 uker etter fangst. Lagring ut over 12 uker krever særlig tillatelse, men gitt konsesjon kan fisken benyttes i fangstbasert akvakultur produksjon der fisken fôres. I dag benyttes hovedsakelig lod...
Main Authors: | , |
---|---|
Format: | Report |
Language: | unknown |
Published: |
Nofima AS
2017
|
Subjects: | |
Online Access: | http://hdl.handle.net/11250/2432520 |
id |
ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2432520 |
---|---|
record_format |
openpolar |
spelling |
ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2432520 2023-05-15T15:27:09+02:00 Kunnskapsstatus; fôr til villfanget, levendelagret torsk Feed for capture based aquaculture of Atlantic cod Sæther, Bjørn-Steinar Bogevik, André Sture 2017 application/pdf http://hdl.handle.net/11250/2432520 mis unknown Nofima AS Nofima rapportserie https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?docid=0cedf6e30c43c419b909e92207aafc975&authkey=AcxdIuH-jLsDNK-C_voAouk Nofima AS: 11711 urn:isbn:978-82-8296-488-3 http://hdl.handle.net/11250/2432520 cristin:1454130 17 6/2017 Research report 2017 ftnofima 2022-11-18T06:51:01Z Villfanget levendelagret torsk skal tilbys mat etter maksimalt 4 uker. Den kan så lagres videre inntil 12 uker etter fangst. Lagring ut over 12 uker krever særlig tillatelse, men gitt konsesjon kan fisken benyttes i fangstbasert akvakultur produksjon der fisken fôres. I dag benyttes hovedsakelig lodde, sild eller avskjær fra pelagisk industri som fôr. Dette er mat som villfanget fisk i stor grad aksepterer, og man kan også oppnå god tilvekst. Tilgang, kvalitet og pris på lodde og sild varierer, i tillegg er logistikk med lagring og fôring krevende. For at levendelagring og oppfôring av villfanget torsk skal utvikle seg videre er det nødvendig med et formulert fôr som er tilgjengelig uavhengig av sesong og har forutsigbar kvalitet. Kunnskap om torskens ernæringsbehov gjør at man har fôr-resepter som ikke begrenser fiskens vekstpotensiale. Det er imidlertid en utfordring å få fisken til å spise etter at den er fanget, og det er vist i forsøk at andelen varierer med hvilket fôr som benyttes. Denne rapporten oppsummerer kunnskap om fôr til levendelagring og fangstbasert akvakultur basert på torsk. Feed for capture based aquaculture of Atlantic cod Report atlantic cod Nofima Knowledge Archive (Brage) |
institution |
Open Polar |
collection |
Nofima Knowledge Archive (Brage) |
op_collection_id |
ftnofima |
language |
unknown |
description |
Villfanget levendelagret torsk skal tilbys mat etter maksimalt 4 uker. Den kan så lagres videre inntil 12 uker etter fangst. Lagring ut over 12 uker krever særlig tillatelse, men gitt konsesjon kan fisken benyttes i fangstbasert akvakultur produksjon der fisken fôres. I dag benyttes hovedsakelig lodde, sild eller avskjær fra pelagisk industri som fôr. Dette er mat som villfanget fisk i stor grad aksepterer, og man kan også oppnå god tilvekst. Tilgang, kvalitet og pris på lodde og sild varierer, i tillegg er logistikk med lagring og fôring krevende. For at levendelagring og oppfôring av villfanget torsk skal utvikle seg videre er det nødvendig med et formulert fôr som er tilgjengelig uavhengig av sesong og har forutsigbar kvalitet. Kunnskap om torskens ernæringsbehov gjør at man har fôr-resepter som ikke begrenser fiskens vekstpotensiale. Det er imidlertid en utfordring å få fisken til å spise etter at den er fanget, og det er vist i forsøk at andelen varierer med hvilket fôr som benyttes. Denne rapporten oppsummerer kunnskap om fôr til levendelagring og fangstbasert akvakultur basert på torsk. Feed for capture based aquaculture of Atlantic cod |
format |
Report |
author |
Sæther, Bjørn-Steinar Bogevik, André Sture |
spellingShingle |
Sæther, Bjørn-Steinar Bogevik, André Sture Kunnskapsstatus; fôr til villfanget, levendelagret torsk |
author_facet |
Sæther, Bjørn-Steinar Bogevik, André Sture |
author_sort |
Sæther, Bjørn-Steinar |
title |
Kunnskapsstatus; fôr til villfanget, levendelagret torsk |
title_short |
Kunnskapsstatus; fôr til villfanget, levendelagret torsk |
title_full |
Kunnskapsstatus; fôr til villfanget, levendelagret torsk |
title_fullStr |
Kunnskapsstatus; fôr til villfanget, levendelagret torsk |
title_full_unstemmed |
Kunnskapsstatus; fôr til villfanget, levendelagret torsk |
title_sort |
kunnskapsstatus; fôr til villfanget, levendelagret torsk |
publisher |
Nofima AS |
publishDate |
2017 |
url |
http://hdl.handle.net/11250/2432520 |
genre |
atlantic cod |
genre_facet |
atlantic cod |
op_source |
17 6/2017 |
op_relation |
Nofima rapportserie https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?docid=0cedf6e30c43c419b909e92207aafc975&authkey=AcxdIuH-jLsDNK-C_voAouk Nofima AS: 11711 urn:isbn:978-82-8296-488-3 http://hdl.handle.net/11250/2432520 cristin:1454130 |
_version_ |
1766357601007697920 |