Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region
Dette prosjektet, «Healthy lifestyle choices in the Arctic» eller «Beslutninger om sunn mat og livsstil i de arktiske områdene», er finansiert av Nordisk Ministerråd gjennom det Arktiske samarbeidsprogrammet 2015-2017. Forskere ved NIBIOs avdeling for økonomi og samfunn og Nofima har samarbeidet med...
Main Authors: | , , , , , , , |
---|---|
Format: | Report |
Language: | English |
Published: |
NIBIO
2017
|
Subjects: | |
Online Access: | http://hdl.handle.net/11250/2429531 |
id |
ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2429531 |
---|---|
record_format |
openpolar |
spelling |
ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2429531 2023-05-15T15:09:55+02:00 Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region Helgesen, Hilde Rautio, Arja Piippo, Sari Pongrácz, Eva Golubeva, Elena Soloviev, Andrey Grini, Ida Synnøve Bårvåg Themistoklis, Altintzoglou 2017 application/pdf http://hdl.handle.net/11250/2429531 eng eng NIBIO NIBIO Rapport NIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: 34130 urn:isbn:978-82-17-01783-7 http://hdl.handle.net/11250/2429531 cristin:1446115 44 3 12/2017 Norge Norway Kosthold Diet Folkehelse Public Health Finland VDP::Samfunnsvitenskap: 200 VDP::Social sciences: 200 Research report 2017 ftnofima 2022-11-18T06:51:18Z Dette prosjektet, «Healthy lifestyle choices in the Arctic» eller «Beslutninger om sunn mat og livsstil i de arktiske områdene», er finansiert av Nordisk Ministerråd gjennom det Arktiske samarbeidsprogrammet 2015-2017. Forskere ved NIBIOs avdeling for økonomi og samfunn og Nofima har samarbeidet med forskere fra universitetet i Oulu i Finland og to universiteter i Arkangelsk i Russland. En viktig del av prosjektet er at forskere fra Norge, Finland og Russland deler kunnskap og lærer av hverandre om hva som er et bærekraftig og sunt kosthold og hvordan dette virker inn på folkehelsen i de tre landene. Prosjektets overordnede mål har vært å bidra til å dokumentere noen sentrale utviklingstrekk i kosthold og alkoholforbruk og hvordan disse påvirker folks helse i Barentsregionen. Videre har prosjektet som mål å gi en kort beskrivelse av en del viktige forhold knyttet til matsvinn og hvilken rolle matsvinn har eller kan ha for et bærekraftig og sunt kosthold. Denne rapporten, som peker på store ulikheter i folkehelse i de tre landene, baserer seg på arbeid gjort i prosjektets første år. Temaet matsvinn er i denne rapporten begrenset til å peke på ulikheter i de tre landene når det gjelder regelverk og noen tiltak for å redusere mengden matsvinn. Rapporten forholder seg til arbeidet gjort i en av prosjektets arbeidspakker og ble gjennomført i perioden september 2015 tom august 2016. Report Arctic Arktis* barents region Nofima Knowledge Archive (Brage) Arctic Norway Russland |
institution |
Open Polar |
collection |
Nofima Knowledge Archive (Brage) |
op_collection_id |
ftnofima |
language |
English |
topic |
Norge Norway Kosthold Diet Folkehelse Public Health Finland VDP::Samfunnsvitenskap: 200 VDP::Social sciences: 200 |
spellingShingle |
Norge Norway Kosthold Diet Folkehelse Public Health Finland VDP::Samfunnsvitenskap: 200 VDP::Social sciences: 200 Helgesen, Hilde Rautio, Arja Piippo, Sari Pongrácz, Eva Golubeva, Elena Soloviev, Andrey Grini, Ida Synnøve Bårvåg Themistoklis, Altintzoglou Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region |
topic_facet |
Norge Norway Kosthold Diet Folkehelse Public Health Finland VDP::Samfunnsvitenskap: 200 VDP::Social sciences: 200 |
description |
Dette prosjektet, «Healthy lifestyle choices in the Arctic» eller «Beslutninger om sunn mat og livsstil i de arktiske områdene», er finansiert av Nordisk Ministerråd gjennom det Arktiske samarbeidsprogrammet 2015-2017. Forskere ved NIBIOs avdeling for økonomi og samfunn og Nofima har samarbeidet med forskere fra universitetet i Oulu i Finland og to universiteter i Arkangelsk i Russland. En viktig del av prosjektet er at forskere fra Norge, Finland og Russland deler kunnskap og lærer av hverandre om hva som er et bærekraftig og sunt kosthold og hvordan dette virker inn på folkehelsen i de tre landene. Prosjektets overordnede mål har vært å bidra til å dokumentere noen sentrale utviklingstrekk i kosthold og alkoholforbruk og hvordan disse påvirker folks helse i Barentsregionen. Videre har prosjektet som mål å gi en kort beskrivelse av en del viktige forhold knyttet til matsvinn og hvilken rolle matsvinn har eller kan ha for et bærekraftig og sunt kosthold. Denne rapporten, som peker på store ulikheter i folkehelse i de tre landene, baserer seg på arbeid gjort i prosjektets første år. Temaet matsvinn er i denne rapporten begrenset til å peke på ulikheter i de tre landene når det gjelder regelverk og noen tiltak for å redusere mengden matsvinn. Rapporten forholder seg til arbeidet gjort i en av prosjektets arbeidspakker og ble gjennomført i perioden september 2015 tom august 2016. |
format |
Report |
author |
Helgesen, Hilde Rautio, Arja Piippo, Sari Pongrácz, Eva Golubeva, Elena Soloviev, Andrey Grini, Ida Synnøve Bårvåg Themistoklis, Altintzoglou |
author_facet |
Helgesen, Hilde Rautio, Arja Piippo, Sari Pongrácz, Eva Golubeva, Elena Soloviev, Andrey Grini, Ida Synnøve Bårvåg Themistoklis, Altintzoglou |
author_sort |
Helgesen, Hilde |
title |
Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region |
title_short |
Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region |
title_full |
Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region |
title_fullStr |
Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region |
title_full_unstemmed |
Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region |
title_sort |
healthy living, nutrition and food waste in the barents region |
publisher |
NIBIO |
publishDate |
2017 |
url |
http://hdl.handle.net/11250/2429531 |
geographic |
Arctic Norway Russland |
geographic_facet |
Arctic Norway Russland |
genre |
Arctic Arktis* barents region |
genre_facet |
Arctic Arktis* barents region |
op_source |
44 3 12/2017 |
op_relation |
NIBIO Rapport NIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: 34130 urn:isbn:978-82-17-01783-7 http://hdl.handle.net/11250/2429531 cristin:1446115 |
_version_ |
1766341011311689728 |