Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region

Dette prosjektet, «Healthy lifestyle choices in the Arctic» eller «Beslutninger om sunn mat og livsstil i de arktiske områdene», er finansiert av Nordisk Ministerråd gjennom det Arktiske samarbeidsprogrammet 2015-2017. Forskere ved NIBIOs avdeling for økonomi og samfunn og Nofima har samarbeidet med...

Full description

Bibliographic Details
Main Authors: Helgesen, Hilde, Rautio, Arja, Piippo, Sari, Pongrácz, Eva, Golubeva, Elena, Soloviev, Andrey, Grini, Ida Synnøve Bårvåg, Themistoklis, Altintzoglou
Format: Report
Language:English
Published: NIBIO 2017
Subjects:
Online Access:http://hdl.handle.net/11250/2429531
id ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2429531
record_format openpolar
spelling ftnofima:oai:nofima.brage.unit.no:11250/2429531 2023-05-15T15:09:55+02:00 Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region Helgesen, Hilde Rautio, Arja Piippo, Sari Pongrácz, Eva Golubeva, Elena Soloviev, Andrey Grini, Ida Synnøve Bårvåg Themistoklis, Altintzoglou 2017 application/pdf http://hdl.handle.net/11250/2429531 eng eng NIBIO NIBIO Rapport NIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: 34130 urn:isbn:978-82-17-01783-7 http://hdl.handle.net/11250/2429531 cristin:1446115 44 3 12/2017 Norge Norway Kosthold Diet Folkehelse Public Health Finland VDP::Samfunnsvitenskap: 200 VDP::Social sciences: 200 Research report 2017 ftnofima 2022-11-18T06:51:18Z Dette prosjektet, «Healthy lifestyle choices in the Arctic» eller «Beslutninger om sunn mat og livsstil i de arktiske områdene», er finansiert av Nordisk Ministerråd gjennom det Arktiske samarbeidsprogrammet 2015-2017. Forskere ved NIBIOs avdeling for økonomi og samfunn og Nofima har samarbeidet med forskere fra universitetet i Oulu i Finland og to universiteter i Arkangelsk i Russland. En viktig del av prosjektet er at forskere fra Norge, Finland og Russland deler kunnskap og lærer av hverandre om hva som er et bærekraftig og sunt kosthold og hvordan dette virker inn på folkehelsen i de tre landene. Prosjektets overordnede mål har vært å bidra til å dokumentere noen sentrale utviklingstrekk i kosthold og alkoholforbruk og hvordan disse påvirker folks helse i Barentsregionen. Videre har prosjektet som mål å gi en kort beskrivelse av en del viktige forhold knyttet til matsvinn og hvilken rolle matsvinn har eller kan ha for et bærekraftig og sunt kosthold. Denne rapporten, som peker på store ulikheter i folkehelse i de tre landene, baserer seg på arbeid gjort i prosjektets første år. Temaet matsvinn er i denne rapporten begrenset til å peke på ulikheter i de tre landene når det gjelder regelverk og noen tiltak for å redusere mengden matsvinn. Rapporten forholder seg til arbeidet gjort i en av prosjektets arbeidspakker og ble gjennomført i perioden september 2015 tom august 2016. Report Arctic Arktis* barents region Nofima Knowledge Archive (Brage) Arctic Norway Russland
institution Open Polar
collection Nofima Knowledge Archive (Brage)
op_collection_id ftnofima
language English
topic Norge
Norway
Kosthold
Diet
Folkehelse
Public Health
Finland
VDP::Samfunnsvitenskap: 200
VDP::Social sciences: 200
spellingShingle Norge
Norway
Kosthold
Diet
Folkehelse
Public Health
Finland
VDP::Samfunnsvitenskap: 200
VDP::Social sciences: 200
Helgesen, Hilde
Rautio, Arja
Piippo, Sari
Pongrácz, Eva
Golubeva, Elena
Soloviev, Andrey
Grini, Ida Synnøve Bårvåg
Themistoklis, Altintzoglou
Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region
topic_facet Norge
Norway
Kosthold
Diet
Folkehelse
Public Health
Finland
VDP::Samfunnsvitenskap: 200
VDP::Social sciences: 200
description Dette prosjektet, «Healthy lifestyle choices in the Arctic» eller «Beslutninger om sunn mat og livsstil i de arktiske områdene», er finansiert av Nordisk Ministerråd gjennom det Arktiske samarbeidsprogrammet 2015-2017. Forskere ved NIBIOs avdeling for økonomi og samfunn og Nofima har samarbeidet med forskere fra universitetet i Oulu i Finland og to universiteter i Arkangelsk i Russland. En viktig del av prosjektet er at forskere fra Norge, Finland og Russland deler kunnskap og lærer av hverandre om hva som er et bærekraftig og sunt kosthold og hvordan dette virker inn på folkehelsen i de tre landene. Prosjektets overordnede mål har vært å bidra til å dokumentere noen sentrale utviklingstrekk i kosthold og alkoholforbruk og hvordan disse påvirker folks helse i Barentsregionen. Videre har prosjektet som mål å gi en kort beskrivelse av en del viktige forhold knyttet til matsvinn og hvilken rolle matsvinn har eller kan ha for et bærekraftig og sunt kosthold. Denne rapporten, som peker på store ulikheter i folkehelse i de tre landene, baserer seg på arbeid gjort i prosjektets første år. Temaet matsvinn er i denne rapporten begrenset til å peke på ulikheter i de tre landene når det gjelder regelverk og noen tiltak for å redusere mengden matsvinn. Rapporten forholder seg til arbeidet gjort i en av prosjektets arbeidspakker og ble gjennomført i perioden september 2015 tom august 2016.
format Report
author Helgesen, Hilde
Rautio, Arja
Piippo, Sari
Pongrácz, Eva
Golubeva, Elena
Soloviev, Andrey
Grini, Ida Synnøve Bårvåg
Themistoklis, Altintzoglou
author_facet Helgesen, Hilde
Rautio, Arja
Piippo, Sari
Pongrácz, Eva
Golubeva, Elena
Soloviev, Andrey
Grini, Ida Synnøve Bårvåg
Themistoklis, Altintzoglou
author_sort Helgesen, Hilde
title Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region
title_short Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region
title_full Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region
title_fullStr Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region
title_full_unstemmed Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region
title_sort healthy living, nutrition and food waste in the barents region
publisher NIBIO
publishDate 2017
url http://hdl.handle.net/11250/2429531
geographic Arctic
Norway
Russland
geographic_facet Arctic
Norway
Russland
genre Arctic
Arktis*
barents region
genre_facet Arctic
Arktis*
barents region
op_source 44
3
12/2017
op_relation NIBIO Rapport
NIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: 34130
urn:isbn:978-82-17-01783-7
http://hdl.handle.net/11250/2429531
cristin:1446115
_version_ 1766341011311689728