Verdiprøving av sorter av flerårig raigras og raisvingel - Resultater fra forsøk i perioden 1995-2012 - Nesheim, Lars; Langerud, Anne (Bioforsk, 2017)
I prøvingen av flerårig raigras på Vestlandet var det bare den norske sorten Figgjo som gav statistisk sikkert høyere totalavling enn den danske referansesorten Napoleon. I Trøndelag og på Østlandet gav ingen sorter mer avling enn Napoleon. Mange av sortene hadde en annen avlingsfordeling mellom første- og andreslått enn Napoleon. I Nord-Norge var de norske sortene Trygve og Ivar klart best. De fleste av de prøvde sortene av raisvingel hadde bedre overvintringsevne enn referansesorten Paulita, og forskjellene var spesielt store i Nord-Norge og i fjellbygdene. Hykor og Felina hadde klart størst avling i andre og tredje engår, både i sør og i nord.