Czynniki morfogenetyczne kształtujące strefe brzegową w okolicach Calypsobyen (Bellsund, Spitsbergen) - Zagórski, Piotr (Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, 2004)
s. 63-82 tyt. równol.: Morphogenetic factors shaping littoral zone in Calypsobyen Region (Bellsund, Spitsbergen) s. 63-82 tyt. równol.: Morphogenetic factors shaping littoral zone in Calypsobyen Region (Bellsund, Spitsbergen)