Synoptyczne uwarunkowania napływu mas powietrza arktycznego i zwrotnikowego nad Lubelszczyznę = Synoptic conditions of advection of arctic and tropical air masses over the Lublin region - Kaszewski, Bogusław Michał; Bartoszek, Krzysztof; Gluza, Andrzej F (nakł. Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, 2017)
artykył w: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio B, Geographia, Geologia, Mineralogia et Petrographia Vol. 72, 2 (2017), strony 7-26 tyt. równol.: Synoptic conditions of advection of arctic and tropical air masses over the Lublin region artykył w: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio B, Geographia, Geologia, Mineralogia et Petrographia Vol. 72, 2 (2017), strony 7-26 tyt. równol.: Synoptic conditions of advection of arctic and tropical air masses over the Lublin region