Owocniki u Cladonia rangiferina (L.) Web. - Ordyczyńska, Beata (nakładem Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, 1973)
od T. 2 1947 nazwa sekcji: Sectio C Nauki Biologiczne, od T. 4 1949: Sectio C Biologia artykuł w: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio C, Biologia Vol. 28 (1973), s. 173-176 streszcz. ang., ros. tyt. równol. w jęz. ang.: Apothecia in Cladonia rangiferina (L.) Web. od Vol. 64 (2009) dostępne tylko online od T. 2 1947 nazwa sekcji: Sectio C Nauki Biologiczne, od T. 4 1949: Sectio C Biologia artykuł w: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio C, Biologia Vol. 28 (1973), s. 173-176 streszcz. ang., ros. tyt. równol. w jęz. ang.: Apothecia in Cladonia rangiferina (L.) Web. od Vol. 64 (2009) dostępne tylko online