Česká ústavnost jako hodnotový rámec integrace cizinců - Šimáčková Kateřina (Karolinum, 2018)
Článek pojendává o tématu ústavních hodnot ve vztahu k integrai cizinců do české společnosti. Hlavní myšlenkou článku je tvrzení, že chceme-li vyžadovat od cizinců, aby respektovali naše ústavní hodnoty, musíme je v první řadě respektovat my sami, a to i ve vztahu k cizincům. The article deals with the topic of constitutional values in relation to the integration of foreigners into the Czech society. The key idea of the article is the final claim that if we want to demand respect for our principal constitutional values by foreigners, then it should be us in the first place who respects and upholds these values, also in relation to foreigners.